A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

PHOTOS + VIDEOS: Πανόραμα Καρναβαλιού Λεμεσού 2017!

Με μια φαντασμαγορική παρέλαση που διήρκησε περισσότερο από 5 ώρες, 120 ομάδες παρέλασαν στην επί της Λεωφόρου Μακαρίου, κλείνοντας το Καρναβάλι Λεμεσού 2017.

Περισσότεροι από 20000 καρναβαλιστές, έστησαν το πιο πολύχρωμο πανηγύρι στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής, κάνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχής. Από νωρίς το πρωί μέχρι να πέσει το φως της μέρας, κατέκλυσαν τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης χορεύοντας σε ξέφρενους ρυθμούς.

Mε ένα βίντεο — αφιέρωμα, άλλωστε, η ομάδα Cypriots Are Awesome απέδειξε ακριβώς αυτό, ότι η Λεμεσός είναι απίθανη:

 Όμως, και οι 11 ημέρες του καρναβαλιού ήταν γεμάτες κέφι, μουσική και ξεφάντωμα, από νωρίς το πρωί της Τσικνοπέμπτης

…μέχρι την Παιδική Παρέλαση και τη νυχτερινή ποδαράτη, λίγα μόνο 24ωρα πριν την κορύφωση των εορτασμών.

Δεν έλειψαν στο διάστημα αυτό οι αναφορές στην παράδοση, με ανακατασκευή του σατιρικού άρματος με θέμα «Όλα για την πρωτεύουσα» και την κατασκευή των παραδοσιακών κέρινων αυγών με κομφετί.

Στη Μεγάλη Παρέλαση, αρχή έκαναν οι Κανταδόροι και οι μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batucinio, οι μαζορέτες Λεμεσού και η Φιλαρμονική του Δήμου. Στη 1:30 μ.μ. έγινε η εκκίνηση των αρμάτων, με επικεφαλής τη Βασίλισσα στο άρμα με θέμα «Το Βαθύ Μπλε της Μεσογείου».

Εντυπωσιακά άρματα φτιαγμένα με φαντασία και μεράκι, και ομάδες των οποίων οι συμμετέχοντες έφθαναν έως και τις 3000 άτομα, αλλά και σατιρικά άρματα, όπως εκείνο με κυρίαρχη μορφή τον πολιτικό Αβέρωφ Νεοφύτου, προσέφεραν θέαμα και πολλή διασκέδαση σε όσους παρακολουθούσαν.

Άλλωστε, τη φαντασία, το μεράκι και τη χιουμοριστική τους διάθεση την απέδειξαν από νωρίς οι καρναβαλιστές, με τις επιλογές που έκαναν σε αμφιέσεις πελλόμασκας.

Τα βίντεο των ομάδων που παρέλασαν, αποδεικνύουν πως η τρέλα και ο ενθουσιασμός τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία:

Το Καρναβάλι Λεμεσού 2017 έκλεισε με το καθιερωμένο ολονύχτιο πάρτι για μικρούς και μεγάλους που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στο Παλιό Λιμάνι.


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;