A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

PHOTOS: Το μοναδικό επτακάμαρο γεφύρι της Κύπρου, βρίσκεται στη Λεμεσό!

Από όλα τα πετρόκτιστα γεφύρια της Κύπρου, το επτακάμαρο που βρίσκεται δυτικά της Λεμεσού, είναι μια μοναδική στο είδος της κατασκευή. Μετρώντας ήδη περισσότερο από 1 αιώνα ζωής, το γεφύρι αυτό αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα τεχνοτροπίας για το νησί.

Μέχρι και πολύ πρόσφατα, το παμπάλαιο, πέτρινο γεφύρι αποτελούσε μέρος του παλιού δρόμου που συνέδεε τον Ύψωνα με τις γειτονικές κοινότητες της ημιορεινής Λεμεσού, όπως η Λόφου. Οι 7 καμάρες του, τοποθετημένες παράλληλα, εφάπτονται η μία στην άλλη σχηματίζοντας ένα ιδιόμορφο, μικρό τούνελ, πάνω από το οποίο περνούσε ο δρόμος αυτός.

Οι φθορές που προκαλούσε η μετακίνηση των οχημάτων πάνω από το γεφύρι, οδήγησαν στην κατασκευή μιας παράκαμψης 200 μέτρων περίπου στον εν λόγω δρόμο, προκειμένου να προφυλαχθεί η πετρόκτιστη κατασκευή. Έτσι, το γεφύρι που κατασκευάστηκε το 1914, συνεχίζει να στέκει στο ίδιο εκείνο σημείο, περίπου 1 χιλιόμετρο βόρεια του σημερινού αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού – Πάφου, αποτελώντας μια από τις αξιοσημείωτες τοποθεσίες της Λεμεσού.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.