A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

PHOTOS: Περιήγηση σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Λεμεσού!

Μέσα σε μια διάσημη, καταπράσινη κοιλάδα, δυτικά της Λεμεσού, δεσπόζει πάνω σε ένα λόφο, το εντυπωσιακό μοναστήρι του Συμβούλου Χριστού. Πέρα από την ξεχωριστή τοποθεσία, με εξίσου μαγευτική θέα στη θάλασσα, από τη μία πλευρά, και στους λόφους της Λεμεσού, από την άλλη, το μοναστήρι κουβαλάει και μια συναρπαστική ιστορία μαζί του.

Για τους κατοίκους της περιοχής, το πανάρχαιο αυτό μοναστήρι συνδέεται με τον μύθο του Αγίου Γεωργίου του Σύμπουλα, ενώ η πολυτάραχη ιστορία και ο τρόπος της επανίδρυσής του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν και η πρώτη εμφάνισή του χρονολογείται στο 625 μ.Χ., χτίστηκε ξανά 1300 μετά, χάριν σε πρωτοβουλία ενός ζευγαριού από τη Λεμεσό.

Το μοναστήρι είναι αποκλειστικά ανδρικό και ως εκ τούτου δέχεται μόνο άντρες επισκέπτες. Ο Ανδρέας Χριστοφόρου, ένας ιδιαίτερα δραστήριος, ερασιτέχνης φωτογράφος από τη Λεμεσό, αποτύπωσε σε υπέροχες εικόνες την ιδιαίτερη ομορφιά του κτιρίου, αλλά και του κήπου που υποδέχεται τους προσκυνητές. Μέσα από αυτή την φωτογραφική περιδιάβαση, γίνεται φανερό ότι αυτό το μοναστήρι, που ξαναγεννήθηκε μέσα από μηδαμινά ερείπια, είναι από τα πιο εντυπωσιακά, θρησκευτικά μνημεία της Λεμεσού.

Δες περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και την τοποθεσία του μοναστηριού εδώ.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;