A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

PHOTOS: Οι γαλάζιες λίμνες της Λεμεσού, ένα τοπίο που καθηλώνει!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι από τις πιο αξιοπερίεργες εικόνες που θα δει κανείς στην ακτογραμμή ολόκληρης της Κύπρου. Αν και είναι φανερά τα σημάδια της ανθρώπινης παρέμβασης στην περιοχή, η εικόνα στον κόλπο αυτό παραμένει πάντα συγκλονιστική, καθώς τα πεντακάθαρα, γαλανά νερά διαμορφώνουν ένα σκηνικό βγαλμένο από ζωγραφιά.

Διανύοντας μια απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Λεμεσού προς τις δυτικότερες περιοχές της επαρχίας, μπορεί να απολαύσει κανείς την ιδιαίτερη εικόνα της ακτής Ζαπάλο (παλαιότερα γνωστή ως όρμος της Τρυπητής), που χαρίζει μοναδικές συγκινήσεις σε όσους αντίκρίσουν τη θέα από κοντά. Αν και η κατάβαση προς τον κόλπο Ζαπάλο αποτελεί μια πρόκληση, λόγω του ανώμαλου εδάφους, ακόμα και όσοι παραμείνουν στην κορυφή του μεγάλου βράχου, πάνω από την παραλία, επωφελούνται μιας απαράμιλλης, πανοραμικής θέας στην περιοχή.

Αυτοί οι οποίοι τολμούν και καταφέρνουν να φτάσουν στον κόλπο είναι σχετικά λίγοι, κυρίως ψαράδες, ριψοκίνδυνοι φωτογράφοι ή και άτομα που ασχολούνται με τα θαλάσσια ή / και extreme sports. Έτσι, η ακτή είναι κατά κανόνα ερημική, με κάποιες ψαρόβαρκες να αποτελούν τους συνηθέστερους επισκέπτες της.

Τα drones που χαρτογραφούν την περιοχή (όπως αυτό της ομάδας Cyprus From Air, που αποτύπωσε μια εξαιρετική, ανοιξιάτικη άποψη της παραλίας πρόσφατα), μαρτυρούν ότι, παρά το γεγονός ότι η εξόρυξη αμμοχάλικου έχει αφήσει τα σημάδια της στον κόλπο, η φύση κατάφερε να καλύψει τις πληγές της με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

Δες περισσότερα για την παραλία Ζαπάλο εδώ.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.


12