A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

PHOTOS: Μυστηριώδες τούνελ στο Τρόοδος, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια!

Υγρό και σκοτεινό, αυτό το μυστηριώδες τούνελ της επαρχίας Λεμεσού, εγκαταλελειμμένο από το 1974, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που προκαλούν δέος. Τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι εμφανή, όμως του τούνελ φιλοξενεί σήμερα σημαντικό αριθμό από νυχτερίδες, έτσι αποτελεί αντικείμενο μελέτης και προστασίας από το Τμήμα Δασών.

Μια ανθρώπινη κατασκευή, μέσα στην καρδιά του Τροόδους, που εξυπηρετούσε παλαιότερα ως αγωγός, έχει εξελιχθεί σε οργανικό κομμάτι της ζωής του δάσους. Πέρα από τις νυχτερίδες, που είναι προστατευόμενα είδη που συμμετέχουν στην βιολογική αλυσίδα της πριοχής και καταμετρούνται τακτικά, στο τούνελ έχουν δημιουργηθεί και ενδιαφέροντες σχηματισμοί από σταλαγμίτες, με τη συσσώρευση αλάτων από το νερό που μπαίνει στο χώρο.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν τις μοναδικές ίσως εικόνες του τούνελ, που έρχονται στο φως μετά από 43 χρόνια εγκατάλειψης. Πρόκειται για υλικό που δημιουργήθηκε από την ομάδα Cyprus from air, που αποτελείται από δεινούς εξερευνητές και φωτογράφους. Η ομάδα, σε συνεργασία με επίσημους φορείς και υπηρεσίες, έχει καταφέρει να χαρτογραφήσει τις πιο απίθανες, άγνωστες και σκοτεινές γωνιές της επαρχίας Λεμεσού. Η πιο πρόσφατη εξόρμησή τους, όμως, στο τούνελ αυτό, ήταν εντελώς διαφορετική, κάτι που μαρτυρούν και οι φωτογραφίες τους.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;