A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

PHOTOS: Μια γιαγιά στη Λεμεσό, λόγος να νιώσεις περηφάνια και συγκίνηση!

Κάποιες φωτογραφίες έχουν αλλάξει ακόμα και τον ρου της ιστορίας. Άλλες με μικρότερο βεληνεκές, μπορούν να έχουν εξίσου δυνατή επίδραση σε άτομα ή κοινωνίες, να ταρακουνήσουν, να στείλουν μηνύματα, να αλλάξουν νοοτροπίες και αντιλήψεις. Το διήμερο του Μαραθωνίου Λεμεσού, στις 17 και 18 Μαρτίου, άφησε πίσω του και εικόνες, και εντυπώσεις, μεγάλες ή μικρότερες στιγμές, που δεν μπορεί να είναι απλώς αναμνήσεις.

Μια τέτοια εικόνα είναι η ηλικιωμένη σε τροχοκάθισμα, που βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο μόλο Λεμεσού, πριν καν πάρουν τις θέσεις τους οι δρομείς, οι επίσημοι και οι υπόλοιποι θεατές του Μαραθωνίου. Είναι από τα πρόσωπα που δε θα περίμενες να δεις εκεί, στην πρώτη γραμμή, τόσο νωρίς. Είναι από τα πρόσωπα που θα αμφισβητούσες κατά πόσο γνωρίζουν ή ενδιαφέρονται για αγώνες δρόμου. Είναι από τα πρόσωπα που θα περίμενες ότι αποφεύγουν την ταλαιπωρία της μετακίνησης μέχρι τον μόλο. Όμως αυτή η ηλικιωμένη επέλεξε να βρίσκεται εκεί, αψηφώντας δυσκολίες και ταλαιπωρία. Επέλεξε να χειροκροτήσει τους χιλιάδες που βάζουν τη Λεμεσό στον διεθνή χάρτη των σημαντικών διοργανώσεων μαραθωνίων δρόμων. Επέλεξε κάτι που την κάνει παράδειγμα προς μίμηση, κι ας έκανε απλώς κάτι που το ένιωθε απλό και φυσικό.

Ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες και ταλαιπωρία αψήφησε ο νεαρός σε τροχοκάθισμα, ο οποίος μπήκε σε αεροπλάνο, έφτασε μέχρι τη Λεμεσό από τη μακρινή πατρίδα του και δήλωσε συμμετοχή στον μαραθώνιο δρόμο των 42 χιλιομέτρων αποδεικνύοντας ότι, όταν πραγματικά χαίρεσαι που είσαι ζωντανός, τέτοιες στιγμές και τέτοιες διοργανώσεις είναι για να το γιορτάζεις.

Όσο ο Μαραθώνιος Λεμεσού μεγαλώνει, τόσα περισσότερα μηνύματα στέλνει κάθε χρόνο και όσο περισσότεροι αγκαλιάζουν τον θεσμό, τόσα περισσότερα έχει να κερδίσει η Λεμεσός και ο κόσμος της. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου, λοιπόν, είναι πολλοί οι τρόποι να δώσει κανείς το παρών, άμεσα ή έμμεσα, και εξίσου πολλά είναι αυτά που μπορεί να αποκομίσει κανείς, γιατί, τελικά, χαμένος δεν είναι όποιος φτάνει αργοπορημένος στον τερματισμό, αλλά όποιος δεν μοιράστηκε κάτι από τον παλμό και τα υπέροχα μηνύματα της διοργάνωσης αυτής.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;