A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

PHOTOS: 2 σπάνιοι μαύροι κύκνοι στην παραλία της Λεμεσού!

Με μια υπέροχη εικόνα ξεκίνησαν τη μέρα τους όσοι βρέθηκαν νωρίς το πρωί στην παραλία της Λεμεσού. Ανάμεσα στους εκατοντάδες τακτικούς επισκέπτες της ακτής, βρέθηκαν και 2 σπάνιοι, μαύροι κύκνοι.

Τα πανέμορφα αυτά αποδημητικά πουλιά δεν είναι θέαμα που μπορεί να δει κανείς συχνά στη Λεμεσό. Αν και η περιοχή της αλυκής του Ακρωτηρίου είναι γνωστό καταφύγιο για πουλιά που αναζητούν θερμότερες περιοχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι κύκνοι δεν απαντώνται συχνά στα μέρη μας, ούτε και σε μεγάλα σμήνη. Σύμφωνα με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, όταν οι κύκνοι εντοπίζονται στη Λεμεσό, είναι σε πολύ μικρές ομάδες, συνήθως 2 εποχές τον χρόνο, την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Οι 2 μαύροι κύκνοι, που κινούνταν στην περιοχή της Ακτής Ολυμπίων, κοντά στον Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, τράβηξαν την προσοχή όλων. Οι πρωινοί επισκέπτες της παραλίας της Λεμεσού αποδείχθηκαν εξαιρετικά τυχεροί, αφού πολλοί, ακόμα και όσοι δουλεύουν καθημερινά στη θάλασσα, συμβαίνει να μη δουν ποτέ τους ένα τέτοιο θέαμα.

Κατά την αναζήτηση του λόγου της αναπάντεχης εμφάνισης των κύκνων, μια αρχική εκτίμηση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου οδήγησε στην υπόθεση ότι θα μπορούσαν να είναι νεαρά σε ηλικία πουλιά, τα οποία έως και τα 2 τους χρόνια έχουν μαύρα φτερά, ενώ μετά από πιο προσεκτική παρατήρηση προκύπτει ότι πιθανόν να πρόκειται για ένα είδος κύκνων από την Αυστραλία, που μάλλον δραπέτευσε από τον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού.

Φωτογραφίες: Φωτο Κόκος, Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού, Ελίζα ΣολέαΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;