Αθλητικές Εκδηλώσεις / Εκδρομές

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Πεζοπορία στο Τρόοδος @ Μονοπάτι Άρτεμης


Κυριακή στη δροσιά του βουνού, μέσα στα πεύκα, στο μονοπάτι της φύσης στην κορυφή του Τροόδους.

Το μονοπάτι πήρε το όνομά του από τη θεά Άρτεμη, κόρη του Δία και της Λητώς και δίδυμη αδελφή του θεού Απόλλωνα. Η πανέμορφη, πανέξυπνη και πολλές φορές ιδιόρρυθμη και σκληρή θεά, όπως την φαντάζονταν οι αρχαίοι Έλληνες, ήταν η προστάτιδα των άγριων ζώων, των βουνών και των δασών.

Η διαδρομή ακολουθεί κυκλική πορεία 7 χλμ γύρω από τη Χιονίστρα σε μέσο υψόμετρο τα 1850 μέτρα. Με τη βοήθεια των πινακίδων πληροφόρησης του μονοπατιού, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσετε το δάσος: τα 2 αιωνόβια δέντρα μαύρης πεύκης ηλικίας πέραν των 500 χρόνων, την πλούσια και σπάνια χλωρίδα (με είδη όπως νεπέτα, τεύκριον, άλυσον, χαχομηλιά και αόρατο) και τα πετρώματα της περιοχής (όπως δουνίτη, χαρζβουργίτη, πυροξενίτη).

Επίσης, θα απολαύσεις πολύ όμορφη θέα προς περιοχές και χωριά των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου και Λευκωσίας. Η διαδρομή δεν παρουσιάζει σημαντικές ανηφοριές και κατηφοριές παρά μόνο προς το τέλος μετά το Χιονοδρομικό Κέντρο όπου η διαδρομή γίνεται ελαφρά ανηφορική για 200-300 μέτρα. Ολόκληρη η διαδρομή βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους που είναι περιοχή NATURA 2000.

- Περισσότερες Πληροφορίες για την εκδήλωση.

- Δες όλες τις εκδηλώσεις της Λεμεσού εδώ.

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το All About Limassol (Official) δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνο και δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια των πληροφοριών για εκδηλώσεις τις οποίες δεν διοργανώνει. Παρά το γεγονός ότι όλες οι εκδηλώσεις έχουν επιβεβαιωθεί και οι λεπτομέρειες ήταν σωστές όταν ανέβηκαν online στο Portal, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές, σε περίπτωση που μία εκδήλωση θα έπρεπε να ακυρωθεί ή αναβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.