Πεζογέφυρα Cyta

15/06/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η επιβλητική πεζογέφυρα Cyta στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, αποτελεί συνέχεια της μεγάλης ράμπας που οδηγεί στην υφιστάμενη υπέργεια πλατφόρμα του αθλητικού πάρκου, κατασκευάστηκε στο ανατολικό της σημείο της πλατφόρμας και καταλήγει σε μια πολύ λεπτή πλάκα (πλάτωμα) που λειτουργεί ως μπαλκόνι στην παραλία. Μέσα σε αυτό τα πλάτωμα τοποθετήθηκε μια κυκλική σκάλα και ένας γυάλινος ανελκυστήρας. 

Ο ανελκυστήρας, φωτίζεται το βράδυ και λειτουργεί ως ένα μεγάλο φωτιστικό δάπεδο πάνω στην παραλία, ενώ μέσα στα γυάλινα τοιχία του αναγράφεται το λογότυπο της Cyta, η οποία είναι και ο κύριος χορηγός του έργου. Με μια μικρή διαπλάτυνση στον παραλιακό πεζόδρομο, ο ανελκυστήρας και η κυκλική σκάλα, οδηγούν τον επισκέπτη στον παραλιακό πεζόδρομο, συνδέοντας έτσι τις πορείες μέσα στο πάρκο, με τον περίπατο κατά μήκος της Ακτής Ολυμπίων. 

Η γέφυρα είναι έργο της αρχιτέκτοναoς Μαργαρίτας Δανού, και συνδέει το αθλητικό πάρκο του ΓΣΟ με την Ακτή Ολυμπίων. Τα επίσημα εγκαίνια παράδοσης του έργου έγιναν το 2015 και έκτοτε, η πεζογέφυρα δεν μένει απαρατήρητη, κάνοντας τους περπατητές και τους διερχομένους του παραλιακού πεζόδρομου, να γυρνούν τα κεφάλια τους.  

Μάλιστα, η συγκεκριμένη γέφυρα έχει εκπροσωπηθεί στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Mies Van Der Rohe», που αναδεικνύει καινούργια αρχιτεκτονικά έργα και τεχνολογίες, για τα βραβεία του 2015, γεγονός που τιμά τόσο τη Λεμεσό, όσο και ολόκληρη την Κύπρο. 

Πέρα από την αρχιτεκτονική της, η πεζογέφυρα διαθέτει κι άλλες ιδιαιτερότητες, όπως είναι οι κλειδαριές των ερωτευμένων, που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται στα σύρματά της. 

Για την ιστορία των κλειδαριών του έρωτα δες περισσότερα εδώ.

swipe gallery

16356