6348

Πάρκο Φιλελλήνων

18/10/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

To Πάρκο Φιλελλήνων, που βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη και αποτελούσε για χρόνια αγαπημένο προορισμό των περίοικων, αναβαθμίστηκε το 2019, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη εικόνα, με εγκαταστάσεις κατάλληλες για παιχνίδι, άθληση και δραστηριότητες.

Κύριος σκοπός της αναβάθμισης του χώρου ήταν η βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιοίκων, αλλά και ο εξωραϊσμός της περιοχής. Οι προσεγμένοι χώροι πρασίνου, η παιδική χαρά με προδιαγραφές ασφαλείας, οι τεχνητές λιμνούλες με σιντριβάνια και το φιλόξενο αναψυκτήριο που δημιουργήθηκαν στο πάρκο, το καθιστούν φιλόξενο και βολικό για τον καθένα.

Τα χαρακτηριστικά του χώρου επιτρέπουν τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, όπως επίσης και σε ΑμεΑ, να αξιοποιήσουν το πάρκο ως σημείο συνάντησης και κοινωνικοποίησης. Οι ξύλινες κερκίδες προσφέρονται και για διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ υπάρχει και φωτισμός σε όλο το πάρκο.

Έτσι, ένας δημόσιος χώρος 4300 τ.μ., με δωρεάν πρόσβαση για όλους, καθίσταται πυρήνας μια ολόκληρης συνοικίας.