6826

Πάρκο Αναστασιά (Αγρός)

09/05/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα διαφορετικό πάρκο, μακριά από θόρυβο και κίνηση, συναντά κανείς κάνοντας μια βόλτα στην ορεινή Λεμεσό και στο μεγαλοχώρι της Πιτσιλιάς, τον Αγρό. Το Πάρκο Αναστασιά είναι ένας γαλήνιος χώρος για να ηρεμήσει κανείς και να απολαύσει το πράσινο της περιοχής.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται νότια του πυρήνα του χωριού, κοντά στην παμπάλαια εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου. Τα φυσικά πλεονεκτήματα της τοποθεσίας έχουν ενισχυθεί με την τοπιοτέχνηση του χώρου, χάριν στην οποία έχουν δημιουργηθεί σημεία για να καθίσει κανείς και να απολαύσει τη γαλήνη και την ομορφιά του πάρκου.

Πέρα από τον κήπο, το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγρού φρόντισε να δημιουργήσει στο πάρκο και μια όμορφη λίμνη, στην οποία ζουν μικρά ψάρια, την οποία διασχίζουν οι επισκέπτες περνώντας το ξύλινο γεφυράκι. Κεντρική παρουσία έχει στο πάρκο, όμως, το ξύλινο κιόσκι, που βρίσκεται στο κέντρο του χώρου και προσφέρει σκιά το καλοκαίρι, αλλά και προστασία από βροχές.