1568

Όταν τα χωριά της Λεμεσού ντύθηκαν στα λευκά!

08/01/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Εκτός από την κορυφή του Τροόδους που υποδέχεται πάντα το πρώτο χιόνι του χειμώνα, τη λευκή μαγεία μοιράζονται και μερικά από τα ομορφότερα, ορεινά χωριά της επαρχίας Λεμεσού. Απλωμένα στις πλαγιές του βουνού, μέσα στην πλούσια βλάστηση του δάσους, χωριά όπως η Κυπερούντα, ο Αγρός, το Πελένδρι, τα Χανδριά, η Λεμύθου οι Πλάτρες και ο Πρόδρομος ντύνονται στα λευκά.

Χωριά που βρίσκονται σε απόσταση μισής περίπου ώρας από την πόλη της Λεμεσού, με υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ 900 – 1100 μέτρων, είναι συνηθισμένα στη θέα του χιονιού. Βέβαια, η περίπτωση του Προδρόμου, που, εκτός από το ψηλότερο χωριό, σε υψόμετρο 1400 μέτρων, είναι και η κοινότητα που σημειώνει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, είναι σίγουρα πιο ξεχωριστή.

Παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, πανέμορφες εκκλησίες, ατελείωτοι αμπελώνες και δασώδεις πλαγιές αποκτούν μια ξεχωριστή όψη με το χιόνι να στολίζει αριστοτεχνικά κάθε λεπτομέρεια του τοπίου.

Σχετικα

Η ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της υπαίθρου αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στα χωριά αυτά. Έτσι, σε αυτό το ξεχωριστό σκηνικό τα όμορφα αγροτουριστικά καταλύματα και τα ταβερνάκια της περιοχής γίνονται ένα ακόμα προσκλητήριο για να απολαύσει κανείς το χιονισμένο τοπίο.

Σχετικα

swipe gallery