Άλλα

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Ολική Έκλειψη Σελήνης @ Μόλος Λεμεσού


Στον χώρο της ημικυκλικής αποβάθρας, στον μόλο Λεμεσού (έναντι Caffè Nero), θα έχεις τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσεις μια μοναδική, ολική έκλειψη Σελήνης, ένα φαινόμενο γνωστό ως «Ματωμένο Φεγγάρι».

Ολόκληρο το φεγγάρι θα «χαθεί» σταδιακά μέσα στη σκιά της Γης και για σχεδόν 2 ώρες θα αποκτήσει ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα. Το φαινόμενο της κόκκινης αυτής σελήνης δε θα παρατηρηθεί ξανά πριν από το 2025, ενώ η έκλειψη αυτή είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια, που θα σημειωθεί τον 21ο αιώνα.. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
- Προβολή ζωντανής εικόνας του φεγγαριού σε γιγαντοοθόνη, όπως αυτή θα καταγράφεται δια μέσω ενός τηλεσκοπίου.
- Ομιλία του Καθηγητή Φυσικής κ. Ζαχαρία Μαύρη σχετικά με το φαινόμενο.
- Παρατήρηση της Σελήνης και των πλανητών μέσα από τηλεσκόπια.
- Ζωντανή ατμοσφαιρική μουσική από τον DJ Johnny Blue.
- Εργαστήρι αστροφωτογραφίας με έμφαση στη Σελήνη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το «House Of Science - Σπίτι Της Επιστήμης» με τη στήριξη του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας και του Δήμου Λεμεσού.

Είσοδος Ελεύθερη.

- Περισσότερες Πληροφορίες για την εκδήλωση.

- Δες όλες τις εκδηλώσεις της Λεμεσού εδώ.

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το All About Limassol (Official) δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνο και δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια των πληροφοριών για εκδηλώσεις τις οποίες δεν διοργανώνει. Παρά το γεγονός ότι όλες οι εκδηλώσεις έχουν επιβεβαιωθεί και οι λεπτομέρειες ήταν σωστές όταν ανέβηκαν online στο Portal, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές, σε περίπτωση που μία εκδήλωση θα έπρεπε να ακυρωθεί ή αναβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.