A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Οινοποιείο Λαμπούρη

Ένα όμορφο κτίριο, με άσπρη πέτρα και μεγάλη αυλή στην είσοδό του, στεγάζει στις Κάτω Πλάτρες το Οινοποιείο Λαμπούρη. Συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της οικογένειας Λαμπούρη, το οινοποιείο παράγει μέχρι σήμερα μια μεγάλη γκάμα από εκλεκτά κρασιά, όπως επίσης και άλλα γευστικά προϊόντα του σταφυλιού.

Βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία, πάνω από το ρέμα του ποταμού που ακολουθεί σε όλο του το μήκος τον κύριο δρόμο του χωριού. Το μπαλκόνι του είναι περικυκλωμένο από ψηλά και καταπράσινα δέντρα, που ευδοκιμούν στη δροσερή κοίτη του ποταμού και δημιουργούν ένα εξαιρετικό σκηνικό για γνωριμία με τις ξεχωριστές γεύσεις των προϊόντων του οινοποιείου.

Στη γκάμα προϊόντων του περιλαμβάνεται και μία από τις πιο διάσημες κουμανταρίες στον κόσμο, που πωλείται έως και €3000 στο εξωτερικό. Πρόκειται για την Commandaria Legacy Diamond Edition. Την κουμανταρία αυτή άρχισε να εξάγει στην Κίνα ο Κινέζος επιχειρηματίας Dai Lingyun, ξεχωρίζοντάς την από τις υπόλοιπες, ως αυτή που κάνει χρήση της αρχικής συνταγής, με πρώτη ύλη τις τοπικές ποικιλίες μαύρο και ξυνιστέρι. Παρά την εξαιρετικά ψηλή τιμή της, η κουμανταρία βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών στην Κίνα, ιδίως μεταξύ διασημοτήτων. 

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις μια άκρως απολαυστική λιχουδιά, τα σοκολατάκια με άρωμα κουμανταρίας, αποκλειστικής παραγωγής του οινοποιείου, που συνοδεύουν ιδανικά το κρασί.

Το οινοποιείο παράγει επίσης ένα ακόμα αρχαιότατο κρασί, το Ya’in Kafrisin (Κρασί της Κύπρου), με βάση ντόπιες ποικιλίες, το οποίο χρησιμοποιείται κατά παράδοση στις τελετουργίες της εβραϊκής θρησκείας. Την παρασκευή του συγκεκριμένου κρασιού αναβίωσε πρώτο το συγκεκριμένο οινοποιείο μετά από αιώνες.

Πως θα φθάσεις (από Λεμεσό):
Από τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών ακολουθείς την κατεύθυνση προς Τρόοδος. Αφού περάσεις τα χωριά Άλασσα, Λάνεια, Τριμίκλινη, στρίψε αριστερά, ακολουθώντας την κατεύθυνση προς Πέρα Πεδί. Σε απόσταση περίπου 8 χλμ βρίσκεται το χωριό Κάτω Πλάτρες. Το οινοποιείο βρίσκεται στον κύριο δρόμο, σε μικρή απόσταση από την είσοδο του χωριού, στο δεξί σου χέρι.

Το οινοποιείο είναι ανοιχτό για επισκέψεις, 9 π.μ. – 6 μ.μ., ή με ραντεβού.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: +357 25422525
Fax: +357 25422526
e-mail: [email protected]

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;