Οι αργίες και τα 3ήμερα του 2017 και πως θα τα περάσουμε στη Λεμεσό!

08/12/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μετά την υποδοχή του 2017 έχουμε ήδη αρχίσει να ξεφυλλίζουμε το ημερολόγιο. Πολλές από τις καθιερωμένες ετήσιες αργίες συμπίπτουν με Σάββατα και Κυριακές. Γι’ αυτό φροντίζουμε να προγραμματίσουμε και να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται αυτές τις σπάνιες και πολύτιμες ευκαιρίες για αποδράσεις που μας προσφέρει το νέο έτος.

Η Λεμεσός, με την ποικιλία και τις αντιθέσεις της, από το βουνό στη θάλασσα και από την Ανατολή στη Δύση, μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο από επαρκής και άκρως ικανοποιητική για όσους αγαπούν τις σύντομες εκδρομές.

  1. Κατά το 3ήμερο των Θεοφανείων 6-8/1 επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς μια παραλιακή πόλη και να παρακολουθήσει από κοντά τα έθιμα των ημερών. To παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού με το ειδυλλιακό τοπίο είναι ό, τι πρέπει για βόλτες με μελωμένους λουκουμάδες και ψητό καλαμπόκι στο χέρι! Κι αν πιάσει κρύο – μέρες που είναι – μπορείς πάντα να καθήσεις άνετα και ζεστά σε μια από τις πολλές καφετέριες της περιοχής, στο Παλιό Λιμάνι ή στη Μαρίνα Λεμεσού.
     
  2. Το Καρναβάλι Λεμεσού καθιστά την πόλη την καλύτερη επιλογή για το 3ήμερο της Καθαρής Δευτέρας στις 25-27/2. Αυτός που θα προτιμήσει να συνδυάσει το ξεφάντωμα της πόλης με επισκέψεις στην ύπαιθρο και τα γραφικά χωριά θα επωφεληθεί και από τις δύο όψεις της Λεμεσού, τόσο την κοσμοπολίτικη, όσο και την φυσιολατρική.

  1. Οι ανοιξιάτικες αποδράσεις στη Λεμεσό δε θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις. Το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς στις 30/4 – 1/5 είναι ιδανική ευκαιρία για μια πρώτη επίσκεψη στη θάλασσα. Στην ποικιλία που παρουσιάζουν οι παραλίες της Λεμεσού, από τις πιο μοναχικές και απόκρημνες μέχρι τις ατελείωτες αμμουδιές στην καρδιά της πόλης, δεν μπορεί παρά να βρεις έστω και 1 να σου ταιριάζει.
     
  2. Οι πρώτες βουτιές είναι βέβαια απαραίτητες κατά το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος (3-5/6). Η γιορτή του Κατακλυσμού προσφέρει πάντα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Λεμεσό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και αποτελεί από μόνη της μια μοναδική εμπειρία.

  1. Τα Χριστούγεννα του 2017 μας «κερνάνε» ένα μοναδικό 4ήμερο. Τέτοιες μέρες αξίζει να κάνεις τις βόλτες σου στα χιόνια και στο βουνό, μετά να ζεσταθείς με κρασιά από τα οινοποιεία της ορεινής Λεμεσού. Ακόμα και να ζαλιστείς λιγάκι, όλο και κάπου θα βρεις να περάσεις το βράδυ ανάμεσα στα τόσα ξενοδοχεία της περιοχής.

Πιο κάτω όλες οι αργίες του 2017

1/1 Πρωτοχρονιά - Κυριακή
6/1 Θεοφάνεια - Παρασκευή
27/2 Καθαρά Δευτέρα
25/3 Εθνική Εορτή  – Σάββατο
1/4  Επέτειος αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α – Σάββατο
14/4 Μεγάλη Παρασκευή
15/4 Μεγάλο Σάββατο
16/4 Κυριακή του Πάσχα
17/4 Δευτέρα του Πάσχα
1/5 Εργατική Πρωτομαγιά - Δευτέρα
5/6 Αγίου Πνεύματος - Δευτέρα
15/8 Κοίμηση της Θεοτόκου - Τρίτη
1/10 Ανακήρυξη Κυπριακής Δημοκρατίας - Κυριακή
28/10 Εθνική Επέτειος - Σάββατο
25/12 Χριστούγεννα - Δευτέρα
26/12 Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων – Τρίτη
1078