A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol

5 Λεμεσιανές με τους περισσότερους followers στα social media, συνδέουν την επιτυχία τους με την πόλη!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι νέες και όμορφες, δραστήριες και δυναμικές. Έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, η καθεμιά με τη δουλειά της, στο χώρο της μόδας και των media και ακολουθούνται σήμερα από δεκάδες χιλιάδες άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό. Όμως αυτό που αποτελεί κοινή αφετηρία για όλες, είναι η καταγωγή τους και η μεγάλη τους αγάπη για την πόλη τους, τη Λεμεσό. Αυτές οι 5 φανατικές Λεμεσιανές, έχουν καταφέρει να τραβήξουν την προσοχή, τόσο ως εντυπωσιακές παρουσίες, όσο και ως ανερχόμενες στο χώρο τους, αξιοποιώντας με πολύ έξυπνο τρόπο την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η εικόνα είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους, όμως δεν είναι το μόνο. Οι φωτογραφίες στα social media, που καθημερινά γίνονται αντικείμενο θαυμασμού από χιλιάδες, μαρτυρούν ότι τις χαρακτηρίζει πάθος για τη ζωή και για τη δουλειά τους, δυναμισμός, κέφι και ασταμάτηση ροπή προς τη δημιουργία. Και, χωρίς αμφιβολία, αυτό έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με την πόλη στην οποία μεγάλωσαν. Όλες συμφωνούν ότι η Λεμεσός έχει κάτι ιδιαίτερο στον αέρα της, κάτι που κάνει και τον κόσμο της πόλης να ξεχωρίζει, και οι ίδιες είναι σίγουρα εκπρόσωποι αυτής της γοητείας που αποπνέει η πόλη.

Η νέα γενιά γυναικών καριέρας στη Λεμεσό, λοιπόν, δεν αφορά μόνο την τυποποιημένη εικόνα με ταγέρ και χαρτοφύλακες ανά χείρας. Αυτές οι 5 νέες γυναίκες, που καταφέρνουν να σταδιοδρομούν με επιτυχία στον τομέα τους, έχουν επιλέξει μια διαφορετική οδό. Και το πιο ενδιαφέρον, που όλες το παραδέχονται, είναι ότι η Λεμεσός, όχι μόνο τους έδωσε ώθηση στην αρχή, αλλά συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για να γίνονται συνέχεια καλύτερες, αναδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία, και τα χαρίσματα του τόπου τους.

Κωνσταντίνα Ευρυπίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πολεμίδια. Ξεκίνησε για να πάρει το πτυχίο της από τη Γυμναστική Ακαδημία στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, αλλά κατέληξε στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία. Έχοντας δουλέψει ως μοντέλο με μεγάλους σχεδιαστές και με συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς, η 32χρονη Κωνσταντίνα αποτελεί σήμερα μια από τις δημοφιλέστερες παρουσιάστριες ψυχαγωγικών εκπομπών στην τηλεόραση της Κύπρου. Δηλώνει αιώνια φανατική με τη Λεμεσό και δε χάνει ευκαιρία να περνάει χρόνο στην πόλη της, αν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις την κρατάνε μακριά τα τελευταία χρόνια. Στο instagram την ακολουθούν πάνω από 70.000 άτομα και η ίδια δε χάνει ευκαιρία να ανεβάζει στο λογαριασμό της φωτογραφίες με φόντο τις ομορφιές της Λεμεσού.

«Λατρεύω την πόλη μου, μόνο και μόνο για τον αέρα που αναπνέω σε αυτήν, όταν επιστρέφω από τη δουλειά μου στη Λευκωσία...

...όπως και για χιλιάδες άλλους λόγους επίσης. Ένας από αυτούς είναι η ενέργεια και η ζωντάνια των συμπολιτών μου. Η θάλασσα είναι 5 λεπτά μακριά από το σπίτι, ενώ οι λόγοι για να βγω από το σπίτι στη Λεμεσό είναι αμέτρητοι: από τη βόλτα στον παραλιακό με την κόρη μου, μέχρι ένα καφέ και φαγητό στο Κάστρο ή μια ιδέα λάμψης στα πανέμορφα ξενοδοχεία μας. Από τα πιο εντυπωσιακά μέχρι και τα πιο απλά και καθημερινά, αυτή η πόλη ξέρει να μαγεύει φίλους και εχθρούς». 

«Άνοιξα το λογαριασμό μου στο instagram πρίν 4 χρόνια περίπου, αρχικά λόγω του πάθους μου (το λες και τρέλα) με τη φωτογραφία...

...σε συνδυασμό με την ανάγκη μου να μοιράζομαι ιδέες και στιγμές με φίλους και γνωστούς. Αυτό προσπαθώ να διατηρώ μέχρι και σήμερα, αν και προχωρώντας όλα αυτά τα χρόνια έγινε ένα κομμάτι του εαυτού μου. Προσπαθώ να το ελέγχω, όμως, γιατί η πραγματικότητα δεν βρίσκεται μέσα στο κινητό μας». 

 

A post shared by c o n s t a n t i n a (@con_ev) on

«Από τα τοπία της Λεμεσού ξεκίνησαν όλα για μένα και συνήθως εκεί καταλήγουν...

…όταν μια δύσκολη μέρα δεν αφήνει πολλή έμπνευση και δημιουργικότητα να βγει στην επιφάνεια. Σε μια φωτογραφία, μπορεί να έχει μεγάλη απήχηση ένα σημείο που δεν γνωρίζουν πολλοί, όπως ένα στενό που προκαλεί την περιέργεια για να το ανακαλύψεις».

«Κάθε στιγμή που απλά βρίσκομαι κοντά στη θάλασσα και στους δικούς μου ανθρώπους, εμπνέομαι και δημιουργώ νέες όμορφες στιγμές...

Αυτό που δείχνω στις φωτογραφίες μου είναι αυτό που νιώθω και απλά το κάνω πράξη. Μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα και φυσικά μέσα από αυτό αναδεικνύεται και η Λεμεσός».

 

Άντρεα Κυριάκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό, ενώ πήρε και το πτυχίο της από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου στο ΤΕΠΑΚ. Οι σπουδές στη δημοσιογραφία, με ειδίκευση στο διαδίκτυο ως το νέο μέσο ενημέρωσης και προώθησης επιχειρήσεων, είχαν άμεση προέκταση στη δουλειά της 27χρονης Άντρεας, που ασχολήθηκε με τη μόδα και άρχισε από νωρίς να δημοσιεύει φωτογραφίες από τα αγαπημένα της μέρη στη Λεμεσό. Έτσι, εκτός από τις σημαντικές συνεργασίες στο χώρο της μόδας, αλλά και τη συμμετοχή σε δημοφιλείς εκπομπές στην τηλεόραση, η όμορφη Λεμεσιανή έχει καταφέρει να διατηρεί ένα λογαριασμό στο instagram με περισσότερους από 60.000 ακόλουθους.

«Η Λεμεσός έχει περάσει πια στο DNA μου, είναι πάντα στην καρδιά μου…

Είναι ιδανική για βόλτες, και στην παλιά πόλη, αλλά και παραλιακά, δίπλα στο κύμα. Έχει μια μαγεία αυτή η πόλη, που, όπου και αν βρέθηκα, δεν τη συνάντησα ξανά. Όταν είμαι στη Λεμεσό λειτουργώ καλύτερα, μπορώ να τελειώσω διπλάσιο όγκο δουλειάς. Πάντα στη βάση μου νιώθω πιο οικεία και πιο ήρεμη».

«Δημιούργησα λογαριασμό στο instagram το 2012. Ήταν τέτοιο το αντικείμενο των σπουδών μου…

...που κάθε νέο κοινωνικό δίκτυο αποτελούσε αντικείμενο μελέτης. Ήμουν ενεργή χρήστης από την αρχή, σε μια περίοδο που οι Κύπριοι δεν είχαν σε μεγάλο ποσοστό λογαριασμό ακόμη, όποτε είχα και ακόλουθους, δεν ήταν απλά μια ανενεργή σελίδα. Λόγω της ενασχόλησης μου με το μόντελινγκ είχα υλικό να ανεβάσω και όσοι ενδιαφέρονταν για την μόδα (αρχικά) το βρήκαν ενδιαφέρον».

«Πάντα το φόντο μιας φωτογραφίας έχει σημαντικό ρόλο στην απήχησή της στα social media…

...και πολλές φορές και πρωταγωνιστικό. Η Μαρίνα και ο μόλος μας έχουν φωτογένεια, όποτε πιστεύω ότι βοηθάνε πολύ τις φωτογραφίες».

«Δεν νιώθω ότι πρέπει να προωθώ τη Λεμεσό μέσα από τη δουλειά μου…

...απλά μου βγαίνει αβίαστα. Όταν αγαπάς την πόλη σου θα την συμπεριλάβεις στην δουλειά σου, φυσικά».

 

Ελεάνα Νικολάου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό, όπου και διατηρεί σήμερα τη δική της boutique. Πριν βρεθεί στο χώρο της μόδας, πήρε πτυχίο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και συνέχισε με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις στο Λονδίνο, όπου άρχισε να εστιάζει πιο ουσιαστικά στην αγάπη της για τη μόδα, παρακολουθώντας σεμινάρια fashion design. Σήμερα, η Ελεάνα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς Λεμεσιανές στο instagram, με περισσότερους από 20.000 ακόλουθους.

«Λατρεύω τη θάλασσα, τις πρωινές βόλτες, τη μυρωδιά της, την ενέργεια που παίρνω από αυτή…

Με ξεκουράζει και μου καθαρίζει το μυαλό. Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να έχω θάλασσα κοντά. Επίσης, η Λεμεσός συνδυάζει τα πάντα: καλό φαγητό, ωραίο κόσμο και νυχτερινή ζωή».

«Την πρώτη μου φωτογραφία στο instagram την ανέβασα το 2013. Ήταν από την πρώτη συλλογή που είχα σχεδιάσει….

Θεωρώ ότι τα social media και ιδίως το instagram διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία και κατατάσσονται πλέον στις πιο ισχυρές μεθόδους διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που δημιούργησα το λογαριασμό μου».

«Είμαι χαρούμενη που μπορώ να έχω επικοινωνία με τον κόσμο. Λαμβάνω καθημερινά πάρα πολλά μηνύματα…

...με ερωτήσεις, απορίες και σχόλια για τα φορέματα που σχεδιάζω. Η θετική ενέργεια που παίρνω είναι ανεκτίμητη».

 

A post shared by eleana Suitcase (@eleanasuitcase) on

«Είμαστε ευλογημένοι που ζούμε στη Λεμεσό. Η ομορφιά αυτού του τόπου είναι απερίγραπτη…

...και πάντα μια φωτογραφία σε ένα ωραίο μέρος έχει περισσότερη απήχηση».

«Θέλω να προωθώ την πόλη μου και το κάνω σχεδόν καθημερινά…

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, γίνεται προσπάθεια να γίνει ακόμα πιο όμορφη και ελκυστική για τους ντόπιους, αλλά και τους τουρίστες που την επισκέπτονται. Έχω φιλοξενήσει πολλούς φίλους εδώ και την έχουν λατρέψει τη Λεμεσό».

 

Θέλξια – Βαλέρια Φραγκούδη

Η 26χρονη Θέλξια – Βαλέρια είναι γέννημα – θρέμμα της Λεμεσού και δηλώνει μια από τους πιο φανατικούς λάτρεις της πόλης. Αυτή, άλλωστε, σπάνια λείπει και από τις φωτογραφίες της στο instagram, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία χρόνια. Το αντικείμενο των σπουδών της δε συνδέεται άμεσα με όλα αυτά που καταπιάνεται τα τελευταία χρόνια, όμως οι 20+ χιλιάδες ακόλουθοι στο λογαριασμό της στο instagram μάλλον συμφωνούν ότι τα καταφέρνει πολύ καλά. Κι αφού η ίδια υποστηρίζει ότι η Λεμεσός τη βοηθάει να νιώθει καλά και να παίρνει πιο εύκολα σημαντικές αποφάσεις, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η πόλη συμπρωταγωνιστεί μαζί της στις φωτογραφίες.

«Έχω σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου…

...και στη συνέχεια απέκτησα τον τίτλο του Chartered Accountant. Εργάζομαι σε ελεγκτικό γραφείο και παράλληλα ασχολούμαι με τις προσωπικές μας επιχειρήσεις (το Ermarolla Stylebar, το The ponytails Series, το blogging και το Cakebar 113).

«Στη Λεμεσό αγαπώ περισσότερο τη θάλασσα, τις καθημερινές μου βόλτες πάνω στο κύμα, τη διαδρομή που ακολουθώ κάθε πρωί…

...για να πάω στη δουλειά. Το ίδιο αγαπώ και την κουλτούρα των ανθρώπων εδώ στη Λεμεσό. Θεωρώ πως οι άνθρωποι είναι πιο θετικοί, πιο απλοί και ίσως αυτό τους κάνει και πιο αληθινούς».

«Πάντα προτιμώ οι φωτογραφίσεις να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, στα στενά της παλιάς πόλης, στην παραλία...

Με εμπνέει η Λεμεσός. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις για τη δουλειά μας έχουν παρθεί πάνω στο κύμα… δε νομίζω να είναι τυχαίο».

«Δεν περίμενα να έχω ποτέ τόσους followers, ούτε το επιδίωξα ποτέ. Σκοπός ήταν πάντα να προβάλουμε τη δουλειά μας…

...μέσα από αυτές τις φωτογραφίες, όχι ο αριθμός των likes ή των followers. Ίσως να είναι και αυτός ο λόγος που ο κόσμος μας ακολουθεί, γιατί καταλαβαίνει τι είναι αυθεντικό και τι όχι».

«Μπορεί ένα ενδιαφέρον τοπίο να βοηθήσει στην απήχηση ενός post. Η θάλασσα ή ένα όμορφο τοπίο είναι πάντα πιο ελκυστικά στο μάτι…

Μια φωτογραφία πάνω σε ένα λευκό τοίχο κάποιες φορές είναι απαραίτητη, αλλά όταν επαναλαμβάνεται συχνά είναι κουραστική στο μάτι αυτού που ακολουθεί το προφίλ σου. Γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες που ζούμε εδώ, μιας και η Λεμεσός μας βοηθά πάντα με τα όμορφα τοπία της».

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση όταν ο κόσμος στέλνει μηνύματα στο instagram για να ρωτήσει που τραβήχτηκε μια φωτογραφία…

...(ειδικά όταν το ρωτούν άτομα από άλλη πόλη ή ακόμα και από άλλη χώρα). Μακάρι να συμβάλουμε και εμείς έστω και με αυτό τον  τρόπο, στην προσέλκυση τουριστών ή ακόμη και μελλοντικών μόνιμων κατοίκων στην πόλη μας, αλλά και γενικότερα στο νησί μας».

 

Άντρεα Φραγκούδη

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο κέντρο της Λεμεσού, η 29χρονη Άντρεα Φραγκούδη δηλώνει βέρα Λεμεσιανή και ερωτευμένη με την πόλη, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το λογαριασμό της στα social media, όπου τακτικά δημοσιεύει φωτογραφίες από τα αγαπημένα της σημεία της πόλης. Ευρηματική, με θετική ενέργεια, καλό γούστο και αίσθηση της μόδας, καταφέρνει να βγάζει φωτογραφίες που αναδεικνύουν εξίσου την τοποθεσία και τις ενδυματολογικές της επιλογές, που προέρχονται από την επιχείρηση που διατηρεί στη Λεμεσό. Κάπως έτσι, κατάφερε να έχει πάνω από 18.000 ακόλουθους στο λογαριασμό της στο instagram.

«Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έκανα master στο Project Management…

Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με τις επιχειρήσεις που έχω με την ξαδέρφη μου, τη Θέλξια – Βαλέρια, το Ermarolla Stylebar, το The ponytails Series, το blogging και το Cakebar 113.

«Νιώθω ότι στη Λεμεσό, εκτός απο τις ομορφιές της φύσης, έχει και ο κόσμος μια αλλιώτικη αύρα, έναν άλλο αέρα…

Εδώ νιώθω πιο ήρεμη, πιο ελεύθερη, πιο εγώ. Επίσης, διαπίστωσα ότι ένα ενδιαφέρον τοπίο της Λεμεσού μπορεί να βοηθήσει στην απήχηση ενός post στα social media. Το background παίζει σημαντικότατο ρόλο σε μια ανάρτηση, άρα ένα τέτοιο όμορφο τοπίο μπορεί να επηρεάσει άμεσα».

«Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούμαι με το instagram. Αρχικά ξεκίνησε μέσω του Ermarolla Stylebar…

Επειδή στο μαγαζί είμαστε λάτρεις της φωτογραφίας και της μόδας, το instagram ήταν ο καλύτερος τρόπος προώθησης των προϊόντων μας. Αργότερα αυτό εξελίχθηκε ως προσωπικό «ημερολόγιο» της καθημερινότητας μας. Το αποτέλεσμα μάλλον άρεσε και σε άλλες εταιρείες, οι οποίες πλέον μας προτιμούν στην προώθηση των προϊόντων τους στα social media».

«Η δουλειά μου σίγουρα εμπνέεται από τη Λεμεσό. Το κατάστημα και το showroom μας βρίσκονται στο κέντρο της παλιάς πόλης…

...άρα οι περισσότερες φωτογραφίσεις μας εμπνέονται και βασίζονται στην ομορφιά της. Επίσης, ο παραλιακός είναι πλέον ο αγαπημένος μας χώρος χαλάρωσης, αλλά και εκγύμνασης, με αποτέλεσμα και πάλι πολλές από τις φωτογραφίσεις μας να γίνονται εκεί».

«Δεν περίμενα να έχω ποτέ τόσους followers στο instagram. Tο profile μου είναι το προσωπικό μου ημερολόγιο…

...απλά ανεβάζω καθημερινές στιγμές στη δουλειά, στις βόλτες, στα ταξίδια μου. Αλλά φαίνεται ότι το περιεχόμενο αυτό ενδιαφέρει κι άλλους».

«Αγαπάω τόσο πολύ αυτή την πόλη που εννοείται ότι θέλω να την προβάλλω όσο μπορώ...

Μακάρι να καταφέρνω μέσα από τις αναρτήσεις μου να βγάλω προς τα έξω την ομορφιά της».

Η ανάγκη τους να κάνουν συνέχεια πράξη νέες ιδέες, μοιάζει να συμβαδίζει απόλυτα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε αυτή την πόλη, που συνέχεια αλλάζει, μεγαλώνει και ομορφαίνει. Οι ίδιες νιώθουν πως είναι ευλογία, τύχη και καμάρι να ζουν στη Λεμεσό. Το σημαντικό, όμως, δεν είναι ότι το νιώθουν απλώς, αλλά ότι το κάνουν πράξη καθημερινά και αδράττουν κάθε ευκαιρία να μεγαλώσουν κι αυτές μαζί της. Μέρα με τη μέρα, λοιπόν, και με έμπνευση από το γαλάζιο της, καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, φιλοδοξώντας να δουν και το δικό τους, μικρό ή μεγάλο, αποτύπωμα κάποια στιγμή, στην πρόοδο της πόλης τους.


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.22846