Οδός Αθηνών – Ο δρόμος με τα γκράφιτι

09/06/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο ιστορικό κέντρο, στην παλιά Λεμεσό, η οδός Αθηνών είναι ο γνωστός σε όλους τους Λεμεσιανούς «δρόμος με τα γκράφιτι». 

Ένας δρόμος που δεν τον βαριέσαι ποτέ και που πρέπει να επισκέπτεσαι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Μία απλή αναμνηστική φωτογραφία στην οδό Αθηνών, ίσως κάποτε να αποτελέσει καλλιτεχνικό ντοκουμέντο εφόσον το φόντο αλλάζει κάθε χρόνο. 

Οι τοίχοι των κτηρίων ασπρίζουν για λίγες μέρες και μετατρέπονται σε καμβά για ταλαντούχους street artists της Κύπρου, αλλά και του εξωτερικού, στα πλαίσια του ετήσιου ανοιξιάτικου Street Life Festival. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2007 και έδωσε ένα μοντέρνο, σύγχρονο και πολύχρωμο χαρακτήρα στην περιοχή. Οι τοίχοι των κτηρίων που φιλοτεχνούνται προκαθορίζονται και η οδός Αθηνών μετατρέπεται σε ένα κέντρο τέχνης, στο οποίο εκτίθενται έργα για το διάστημα 12 μηνών. Κάθε πίνακας «σκεπάζει» αυτόν της προηγούμενης χρονιάς.

Η οδός Αθηνών αποτελεί ένα από τα σύγχρονα αξιοθέατα της Λεμεσού. 

 

swipe gallery


swipe gallery

17796