Ναι, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ήδη τάση στη Λεμεσό!

27/11/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πριν λίγα χρόνια, το να εξασφαλίζεις τις μετακινήσεις σου φορτίζοντας το όχημά σου στην πρίζα έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όμως τα ηλεκτρικά οχήματα, και είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και αυξάνονται διαρκώς στους δρόμους της Λεμεσού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των καταστημάτων που προμηθεύουν καθημερινά τον κόσμο με καφέ και τσιμπήματα. Ναι, μεν, ανεφοδιάζουν το κοινό με τα απαραίτητα «καύσιμα» καφεΐνης, όμως, τα δικά τους οχήματα δεν έχουν πια ανάγκη τα καύσιμα. Την αρχή έκανε μια μεγάλη αλυσίδα στο χώρο αυτό, η La Croissanterie, φέρνοντας ένα σημαντικό αριθμό τέτοιων οχημάτων στη Λεμεσό. Σήμερα ο στόλος της αποτελείται από 13 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα, ενώ τέτοιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν πια και οι διανομείς του Coffee Island, του Ipanema Espresso Bar και του The Hub Café.

Έτσι, οι δεκάδες μοτοσικλέτες που πηγαινοέρχονται καθημερινά στην πόλη, σε αμέτρητες διαδρομές από τη μια άκρη στην άλλη, καταφέρνουν να περιορίζουν σημαντικά την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα της πόλης, χάριν στην ευαισθησία των ιδιοκτητών τους. Αυτό, βέβαια, έχει και παράπλευρα οφέλη, με πρώτο την εξοικονόμηση. Συγκεκριμένα, οι μοτοσικλέτες χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά φόρτιση στην πρίζα, για όλες τις διαδρομές της ημέρας, ενώ παλιότερα έπρεπε να ανεφοδιάζονται καθημερινά με βενζίνη αξίας περίπου €8. Την ίδια στιγμή, ο ηλεκτροκίνητος κινητήρας υφίσταται πολύ λιγότερες φθορές και οι επισκευή είναι ακόμα πιο απλά.

swipe gallery

1339