Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

15/02/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Tο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, το πρώτο στο είδος του, λειτουργεί στο μικρό χωριό Πλατανίστεια της Λεμεσού από το 2008. Το μουσείο προβάλει πανέμορφα την τέχνη της χαρακτικής, ενώ βοηθά στην εξέλιξη της κυπριακής χαρακτικής.

Στο Μουσείο οι επισκέπτες γνωρίζουν για την ιστορική πορεία της χαρακτικής, τις τεχνικές και τα υλικά της, πιεστήρια χαρακτικής και έργα πολλών δημιουργών από διάφορες χώρες. Εκτίθενται περισσότερα από 150 χαρακτικά όλων των τεχνικών της χαρακτικής, από το 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Ανάμεσά τους, χαρακτικά από την Ιαπωνία, Κίνα, Γαλλία, Βέλγιο, Ρωσία, Ελβετία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Περού, Μεξικό, Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία, Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο.

Από το καλοκαίρι του 2008 ο χώρος μετατράπηκε σε μεγάλο κέντρο χαρακτικής. Στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα χαράκτη Α. Τάσσου, δάσκαλου του Χαμπή, λειτουργεί σχολή χαρακτικής και προσφέρει δωρεάν μαθήματα.


Τηλέφωνο: 25222772
Διεύθυνση: Πλατανίστεια 4605, Λεμεσός
hambisprintmakingcenter.org.cy
www.facebook.com/hambisprintmakingcenter

swipe gallery


swipe gallery
6188