8353

Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί»

09/01/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Πλουμιστό Ψωμί είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο παραδοσιακών πλουμιστών ψωμιών, όπως και εργαστήρι αρτοδημιουργημάτων στην πόλη της Λεμεσού.

Το μουσείο προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα ξενάγησης και δέχεται επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του πολιτισμού του ψωμιού και να θαυμάσουν τις υπέροχες δημιουργίες της ερευνήτριας / συγγραφέα Δωρίτας Βοσκαρίδου.

Ο χώρος στεγάζει τη δράση και λειτουργία του Κέντρου Λόγου και Τεχνών «Τεχνοδρόμιο» και της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης, φιλοξενεί κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης Κύπρου, όπως και πλήθος λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Διεύθυνση: Γρηγόρη Αυξεντίου 9
Τηλέφωνο: 25 340347, 99 526772