Μουσείο Νερού και Κέντρο Ανάπτυξης Υδατικής Συνείδησης

08/06/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Μουσείο Νερού στεγάζεται στο κτίριο της νερομηχανής (αντλίας) στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Η νερομηχανή έχει κηρυχθεί διατηρητέο κτίριο από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Κτισμένο το 1925 το αντλιοστάσιο χρησίμευε στην άντληση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το υδροφόρο υπέδαφος του δέλτα του Γαρύλλη στα Τσιφλικούδια. Το νερό στη συνέχεια μεταφερόταν με αγωγούς στον Υδατόπυργο ώστε να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης της Λεμεσού. Το σύστημα μεταφοράς νερού ήταν πρωτοποριακό για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη τη γύρω περιοχή.

Στο Μουσείο Νερού θα δει κανείς αρχαιολογικά εκθέματα και σπάνια αντικείμενα τα οποία λειτουργούσαν προς όφελος των τότε δραστηριοτήτων, σχετικές με το νερό. Περιλαμβάνει μία ιστορική διαδρομή, μέσα από μία σπάνια φωτογραφική συλλογή και προβολή σχετικής ταινίας μικρού μήκους.

Τηλέφωνο: 25 830 157
Διεύθυνση: Φραγκλίνου Ρούσβελτ 66, Λεμεσός
www.wbl.com.cy

swipe gallery


swipe gallery

7577