Μουσείο Χαρουπιού «Μαύρος Χρυσός»

08/06/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Μουσείο Χαρουπιού και Παστελοποιείο  «Μαύρος Χρυσός», που περιστρέφεται γύρω από την παράδοση της μεταποίησης των χαρουπιών, στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό σπίτι στο χωριό Ανώγυρα.

Στο μουσείο αυτό, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει μέσα από τα εκθέματα, την επεξεργασία του χαρουπιού με τις παραδοσιακές μεθόδους. Η μεταποίηση και εμπορία των χαρουπιών, υπήρξε πηγή πλούτου για την περιοχή, αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη, για σειρά δεκαετιών και σε αυτό οφείλεται και η ονομασία «μαύρος χρυσός», που έχει δοθεί στο μουσείο.

Στο παστελοποιείο, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο πίσω από το μουσείο, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ζωντανά την παρασκευή παστελιού, να απολαύσει το χαρακτηριστικό άρωμα και να δοκιμάσει διάφορα εδέσματα με βάση το χαρούπι. 

Τηλέφωνο: 25 222 225
Διεύθυνση: Οινοποιείου 15, Ανώγυρα

swipe gallery


6330