Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

08/06/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο σπίτι του 18ου αιώνα, το οποίο αποτελεί, από μόνο του, κηρυγμένο αρχαίο μνημείο. Είναι διαμορφωμένο όπως ένα παραδοσιακό σπίτι εποχής, της περιοχής των κρασοχωριών, με όλο τον οικιακό και άλλο εξοπλισμό: το παραδοσιακό κρεβάτι (καρκόλα), ο παλιός βενετσιάνικος καθρέφτης, ο καναπές, η κονσόλα, η κούνια για τα βρέφη, η βούφα με το δουλάππι, η ανέμη, το σκαλιστό μπαούλο κ.α.

Στην αυλή βρίσκονται διάφορα εργαλεία που ως επί το πλείστον αποτελούν εργαλεία που έχουν σχέση με το αμπέλι και το κρασί (καζάνι για τη ζιβανία, αλέτρι, κοφίνια) και που η χρήση τους έχει σταματήσει εδώ και χρόνια. Στην κουζίνα/καθιστικό, ο επισκέπτης θα δει τσιμινιά (τζάκι), νισκιά (το σημείο ψησίματος φαγητού), αρμαρόλες (ντουλάπια), χαρτζιά (χάλκινα οικιακά σκεύη) και άλλα.    

Τηλέφωνο: 25943223
Διεύθυνση: Κωστή Κολώτα 10, 4770 Άρσος
www.arsos.org

swipe gallery


swipe gallery

7570