A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Στην ταβέρνα «Ανώγυρα», με αγαπημένες γεύσεις της παράδοσής μας!

Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λεμεσού, εκεί όπου η πανάρχαια ιστορία συναντά την παράδοση μέσα στην καθημερινότητα των κατοίκων, σε καλωσορίζει μια παραδοσιακή ταβέρνα, με αυθεντική κυπριακή κουζίνα. Η ταβέρνα «Ανώγυρα», φέροντας το όνομα του ίδιου του χωριού, αποτελεί σίγουρα έναν από τους λόγους για να το επισκεφθείς.

Νόστιμοι κυπριακοί μεζέδες, αλλά και πιάτα με μαγειρευτά, κρεατικά, ψάρια και θαλασσαινά συνθέτουν ένα μενού που μπορεί να καλύψει όλες τις προτιμήσεις. Από αφράτους κεφτέδες και αφέλια, μέχρι κουπέπια, κατσίκι βραστό, βοδινό στιφάδο και χοιρινό κρασάτο, μέχρι γαρίδες και καλαμαράκια, θα βρεις όλα τα πιάτα που χαρακτηρίζουν την τοπική παράδοση. Καθημερινά, η κουζίνα του ετοιμάζει και τα όσπρια της ημέρας, με αυθεντικά αρώματα και γεύσεις του τόπου.

Για το τέλος του γεύματος, θα βρεις το γλυκό – σήμα κατατεθέν της περιοχής, αναρή με χαρουπόμελο, αλλά και ολόφρεσκα μπουρέκια, κατευθείαν από το τηγάνι, ή μαχαλεπί, νηστίσιμο και μη, με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, χαλβά σιμιγδαλένιο και λουκουμάδες. Η ταβέρνα είναι ανοιχτή κάθε βράδυ, από Τρίτη μέχρι Σάββατο, και τις Κυριακές το μεσημέρι. Τις Κυριακές θα βρεις εκεί ένα πλούσιο μεσημεριανό μπουφέ με αγαπημένες κυπριακές γεύσεις.  Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει  και δεξιώσεις μέχρι 100 άτομα.

Αν επισκεφθείς την Ανώγυρα, μην παραλείψεις μια επίσκεψη στο εντυπωσιακό μνημείο της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού. Αν, πάλι, σε βρει το σκοτάδι στην Ανώγυρα, τότε η ανταμοιβή σου θα είναι η θέα στον ουρανό.

Διεύθυνση: Κούρτελλου 1, Ανώγυρα
Τηλέφωνο: 99 795 468 

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.