19213

Μελένη Cottage Houses

04/08/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε ένα χωριό που παραμένει γραφικό, παρά την πολύ μικρή απόσταση που το χωρίζει από τη Λεμεσό, οι επισκέπτες βρίσκουν πολλές όμορφες επιλογές για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις χάρες της κυπριακής φιλοξενίας. Εκεί βρίσκεται και ο παραδοσιακός ξενώνας Μελένη Cottage Houses, ένα συγκρότημα από κομψά σπιτάκια, που περιβάλλουν μια όμορφη αυλή με πισίνα.

Ο ξενώνας έχει δημιουργηθεί στο επιβλητικό σπίτι, όπου κάποτε έμενε ο προύχοντας του χωριού της Παρεκκλησιάς. Όταν η οικογένεια του αρχικού ιδιοκτήτη έπαψε να το χρησιμοποιεί, το κτίριο εγκαταλείφθηκε, μέχρι να το αγοράσει τελικά ένας ξένος. Αφού ο ίδιος δεν το αξιοποίησε ποτέ, θέλησε να το δει να αξιοποιείται και έτσι το παραδοσιακό αρχοντικό επέστρεψε στα χέρια ντόπιων, για να μετατραπεί σε μια φιλόξενη γωνιά για χαλάρωση, λίγο έξω από την πόλη.

Τα σπιτάκια που περιβάλλουν την αυλή, όπου έχει δημιουργηθεί και η πισίνα του ξενώνα, διαθέτουν 1 ή 2 δωμάτια, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχει και μια σουίτα. Όμορφα διακοσμημένα και επιπλωμένα, με παραδοσιακά στοιχεία και ρουστίκ αναφορές, τα δωμάτια του ξενώνα αυτού αποτελούν τη λύση για όσους επιζητούν στιγμές ηρεμίας, αλλά και τη δυνατότητα να βρίσκονται μέσα σε 10 λεπτά στην έντονη ζωή και τις κοσμοπολίτικες επιλογές της Λεμεσού.

Τα ταβερνάκια της Παρεκκλησιάς, που έχουν γίνει γνωστά για τους μερακλίδικους μεζέδες τους, συμπληρώνουν ιδανικά την εμπειρία της διαμονής στο χωριό.

Διεύθυνση: Χριστόφορου Παπαγιάννη 21
Τηλέφωνο: 99 657 887