A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Μαραθώνιος Λεμεσού 2018: Στο Φασούρι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου!

Η 12η διοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού, της μεγαλύτερης αθλητικής εκδήλωσης της Κύπρου, έρχεται με σημαντικές καινοτομίες το 2018. Μετά την πετυχημένη αναβάθμιση του θεσμού σε διήμερη διοργάνωση, με ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις, η διαδρομή των 42.195 μέτρων επεκτείνεται μέχρι το Φασούρι, ενώ εισάγονται πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Ενώ το Σάββατο, 17 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν στο μόλο Λεμεσού ο εταιρικός δρόμος Primetel και το Dashin’s Foundation Youth Race, η αγωνιστική διαδρομή της Κυριακής, 18 Μαρτίου, εκτείνεται πλέον δυτικά της Λεμεσού, αναδεικνύοντας νέες ομορφιές, όπως το «Τούνελ με τα Κυπαρίσσια» στον Ασώματο. Ανατολικά, η διαδρομή φτάνει έως τη μαρίνα του St. Raphael, περνώντας από τον σπάνιας ομορφιάς αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αμαθούντας. Οι διαδρομές του ημιμαραθωνίου, του Petrolina Energy Race 10 χλμ και του City Race 5 χλμ, παραμένουν στην περιοχή του μόλου Λεμεσού.

Μέσα στη διαδρομή θα υπάρχουν 15 σημεία τροφοδοσίας των αθλητών, ενώ έχουν οριστεί και συνολικά 9 σημεία εμψύχωσης και ενθάρρυνσης των δρομέων, προκειμένου να μην είναι τόσο μοναχική η πορεία και η προσπάθειά τους. Έτσι, Djs, ζωντανή μουσική και χορευτικές ομάδες θα δημιουργούν στα σημεία αυτά το κατάλληλο κλίμα ενθουσιασμού, που θα δίνει κουράγιο στους δρομείς να συνεχίσουν. Εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας τις παροχές στους δρομείς, από φέτος οι διοργανωτές εντάσσουν τους «λαγούς» στον αγώνα, μια ομάδα από 15 ταχείς δρομείς από το εξωτερικό, που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντας να πετύχουν νέες ατομικές επιδόσεις.

Παράλληλες εκδηλώσεις
To 2o Running Community Forum θα διεξαχθεί φέτος την Πέμπτη, 15 Μαρτίου στο ΤΕΠΑΚ με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Κυριακίδη, γιο του θρυλικού δρομέα Στέλιου Κυριακή. Το Σάββατο, 17 Μαρτίου, θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά η Petrolina Energy Day στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού, ενώ στις 18 Μαρτίου η ίδια πλατεία θα φιλοξενήσει το πάρτι λήξης, που διοργανώνεται από το Guaba Beach Bar. 

Δες εδώ περισσότερα για την υπέροχη τοποθεσία με το τούνελ κυπαρισσιών, που θα διασχίζει η διαδρομή το μαραθωνίου.

Περισσότερα για τον Μαραθώνιο Λεμεσού εδώ.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;