4397

Μαγειρείο Γιαγκίνι: Μία κρυμμένη αυλή στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, γεμάτη γεύσεις και μνήμες!

25/05/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο πιο χαρακτηριστικό σημείο του παλιού, εμπορικού κέντρου της Λεμεσού, την Πλατεία Σαριπόλου, υπάρχει σήμερα μία κρυμμένη αυλίτσα, όπου επιβιώνουν εικόνες και μνήμες από τα παλιά.

Το Γιαγκίνι είναι ένα στέκι που έχει ξεχωρίσει για την απλότητα και την αυθεντικότητά του. Ως μαγειρείο, τιμά τις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές στο νησί μας. Ως ταβερνάκι, υπενθυμίζει στους επισκέπτες του με πόσα λίγα, αλλά εκλεκτά, συνήθιζαν να διασκεδάζουν παλιότερα οι άνθρωποι στην πόλη.

Η ήσυχη, εσωτερική αυλή του, πνιγμένη στις γλάστρες και τα δέντρα, είναι αγαπημένος προορισμός σχεδόν όλο τον χρόνο, αλλά το μικρό ταβερνάκι διαθέτει καθίσματα και σε εσωτερικό χώρο. Για να το βρεις, θα πρέπει να έχεις τον νου σου για να δεις τη μικρή πόρτα του στον πεζόδρομο, λίγα βήματα ανατολικά της εισόδου του παλιού Παντοπωλείου.

Τηλέφωνο: 99 330669