A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Το δώρο των θεών, χορεύεται στη Λεμεσό…

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι, ο χορός είναι το δώρο των θεών προς τον άνθρωπο. Ίσως να είχαν δίκαιο. Με κίνηση και χορό ο άνθρωπος συμμετέχει δημιουργικά σε μια διαδικασία ολοκλήρωσης, γνωστικής, συναισθηματικής, σωματικής και κοινωνικής.

<

Το ξέρατε ότι η χοροθεραπεία, όπως και οι άλλες θεραπείες μέσω των τεχνών, αναπτύχθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα στην Αμερική για να καλύψει τις συναισθηματικές ανάγκες που εμφανίστηκαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο; Τόση είναι η δύναμη αυτής της αρμονίας, της ομορφιάς, της σωματικής και ψυχικής καλλιτεχνικής, αλλά και αθλητικής έκφρασης.

Ο χορός επιτρέπει στον άνθρωπο να προσεγγίσει τη ψυχική του υγεία μέσα από τη δημιουργία, ενώ μέσα από την κινητικότητα του σώματος μαθαίνουμε να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Με τη σημερινή του μορφή, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.  

Στον  20ο αιώνα γεννήθηκαν πολλά νέα είδη χορού, όλες εξελίξεις παλαιότερων ειδών, αφού κάθε χορός αποτελεί εξέλιξη ενός ή  και περισσότερων παλαιοτέρων χορών. Το σώμα απελευθερώθηκε και δημιούργησε κινήσεις: μπαλέτο, μοντέρνο/εκφραστικό χορό, hip-hop, break dance, oriental, zumba, παραδοσιακοί χοροί, latin και άλλα τόσα είδη εκφραστικής κίνησης.

Τα περισσότερα είδη χορού διδάσκονται σε εξειδικευμένες σχολές στη Λεμεσό από επαγγελματίες χοροδιδασκάλους. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στη δική σου ιδιοσυγκρασία ή στους ανθρώπους που αγαπάς περισσότερο και το σώμα σου θα συνεννοηθεί με το μυαλό και την καρδιά, και θα σε ευχαριστήσει γι’ αυτό το πολύτιμο δώρο που του χάρισες.Swing Latino Dance & Fitness Studio

Περισσότερα

House of Dance - Strofes

Περισσότερα

Μάγια Κικκίδου Σχολή Χορού

Περισσότερα

Μαρία Μέση Σχολή Χορού

Περισσότερα

Σχολή Χορού Μύρια Στυλιανού Παύλου

Περισσότερα

Lyda Forms of Dance

Περισσότερα

Dance Studio Ilaria & Valeria

Περισσότερα

The Ballet Center Demetra Theodorou

Περισσότερα

Hayat Raqs Belly Dance studio

Περισσότερα

MusicNart

Περισσότερα