A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

LED λαμπτήρες σε όλους τους δρόμους της Λεμεσού μειώνουν το ενεργειακό κόστος στο μισό!

Η πολιτική για ενεργειακά αποδοτικούς Δήμους στη μείζονα Λεμεσό αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με την απόφαση για αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων οδικού φωτισμού. Οι 6 Δήμοι της επαρχίας προχωρούν σε αναζήτηση προσφοράς για την εγκατάσταση λαμπτήρων τύπου LED με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και πόρων.

Το μεγάλης κλίμακας έργο θα περιλαμβάνει τη συνολική εγκατάσταση των κατάλληλων στύλων και λαμπτήρων τύπου LED που θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές λάμπες και τις λάμπες υψηλής πίεσης νατρίου. Ο οδικός φωτισμός μόνο στο Δήμο Λεμεσού κοστίζει στους δημότες περισσότερες από €600 χιλιάδες το χρόνο, ποσό το οποίο αναμένεται να μειωθεί στο μισό με την αλλαγή των λαμπτήρων.

Η εξόφληση της δαπάνης θα γίνει με το ποσό που θα εξοικονομείται σε βάθος 4 – 7 ετών περίπου, ανάλογα και με τους όρους της συμφωνίας που θα προκύψει. Η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης είναι κάτι που απασχολεί συνολικά το Δήμο Λεμεσού, σύμφωνα με το Δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη, και για το σκοπό αυτό ετοιμάζονται συνολικότερες μελέτες για τις λειτουργίες του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, και ο φωτισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου θα γίνεται με LED λαμπτήρες, ενώ σε κάποια κτίρια θα εγκατασταθούν και φωτοβολταϊκά.


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.