2151

Κοινοτικό Πάρκο (Μαλιά)

15/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην περιοχή των κρασοχωριών της Λεμεσού βρίσκεται ένα μικρό χωριό, που μπορεί να γίνει ιδανικό καταφύγιο για ξεκούραση. Γι’ αυτό και 2 σημαντικοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Μαλιά, είναι η μεγάλη πλατεία με το καταπράσινο πάρκο δίπλα σε αυτή.

Το χωριό σήμερα έχει ελάχιστους κατοίκους, όμως παραμένει φιλόξενο και γραφικό. Μπορεί το σήμα κατατεθέν του να είναι ο μεγάλος πλάτανος στην πλατεία, όμως η όαση πρασίνου που έχει δημιουργηθεί στο γειτονικό πάρκο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Καθώς το πάρκο βρίσκεται ένα επίπεδο πιο χαμηλά από τον δρόμο, δημιουργεί την εντύπωση ότι περνάς σε μια παράλληλη διάσταση μόλις μπεις σε αυτό.

Πανύψηλα κυπαρίσσια, νεαρά πλατάνια και άλλα θαμνώδη δέντρα ομορφαίνουν το πάρκο αυτό. Ένα πλακόστρωτο οδηγεί προς το κιόσκι με παγκάκια, που περιμένει όσους θέλουν να ξεκουραστούν στο γαλήνιο αυτό σκηνικό, ενώ ο γύρω χώρος είναι κατάλληλος ώστε τα παιδιά να παίξουν με ασφάλεια.

Σχετικα