3077

Κλινική Αποκατάστασης: Δωρεάν υπηρεσίες στο κοινό από την πρώτη Πανεπιστημιακή Κλινική της Κύπρου!

20/11/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πρόκειται για μια σύγχρονη κλινική αποκατάστασης, η οποία εγκαινιάστηκε επίσημα μόλις τον Δεκέμβριο του 2017 στη Λεμεσό και ήδη έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Η πρώτη Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο, που συνιστά τον πρώτο πυρήνα της νέας Σχολής Επιστημών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, παρακολουθεί και φροντίζει δωρεάν σε σταθερή βάση πάσχοντες, από βρέφη μέχρι άτομα της τρίτης ηλικίας.

Το μοντέρνο κτίριο της Κλινικής έχει κατασκευαστεί στον χώρο που θα στεγάσει τις νέες εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας, στην περιοχή του Παλιού Νοσοκομείου. Η Κλινική φιλοξενεί χώρους με την απαραίτητη τεχνολογία, ώστε να προσφέρει διαγνωστικές και θεραπευτικές συνεδρίες λογοθεραπείας. Εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία, η Κλινική αποτελεί ένα ίδρυμα που, ενώ εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασκούμενων φοιτητών, την ίδια στιγμή προσφέρει δωρεάν πολύτιμες υπηρεσίες σε δεκάδες κατοίκους της Λεμεσού.

Στην παρούσα φάση, στο πρόγραμμα θεραπειών της Πανεπιστημιακής Κλινικής παρακολουθούνται σε ατομικές ή / και ομαδικές συνεδρίες λογοθεραπείας 42 άτομα (36 παιδιά και 6 ενήλικες), ηλικίας από 3 μέχρι 63 χρόνων. Στα προγράμματα αυτά, ασκούνται 35 φοιτητές (τριτοετείς και τεταρτοετείς), οι οποίοι διενεργούν τις θεραπευτικές συνεδρίες με την επιτήρηση και καθοδήγηση των καθηγητών τους. Την ίδια στιγμή, συνολικά 5 πλήρως καταρτισμένοι επαγγελματίες του κλάδου συμμετέχουν στο έργο της Κλινικής, εποπτεύοντας τακτικά τα περιστατικά που αναλαμβάνουν οι φοιτητές.

swipe gallery

Οι θεραπείες που προσφέρονται στην Κλινική του ΤΕΠΑΚ αφορούν άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχές ομιλίας, αναπτυξιακές και επίκτητες γλωσσικές διαταραχές, πολύπλοκες επικοινωνιακές δυσκολίες, διαταραχές φώνησης (πχ: όζοι φωνητικών χορδών), διαταραχές ροής ομιλίας, γνωστικές διαταραχές, διαταραχές σίτισης ή / και κατάποσης (έπειτα από κάποιο ατύχημα, πάθηση, ασθένεια ή άλλο τραυματικό περιστατικό). Η Κλινική δέχεται παραπομπές κατευθείαν από πελάτες, καθώς και από γιατρούς, εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών υγείας.