4764

Καθημερινές εκδρομές στην ορεινή Λεμεσό και το Τρόοδος, μόνο με €3!

06/12/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Τα χωριά της ορεινής Λεμεσού και η οροσειρά του Τροόδους είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της επαρχίας. Η μικρή απόσταση από την πόλη επιτρέπει ακόμα και μονοήμερες αποδράσεις στο βουνό και για τον σκοπό αυτό εκτελούνται καθημερινά εκδρομές στο Τρόοδος, με κόστος μόλις €3 για κάθε επιβάτη.

Το δρομολόγιο του λεωφορείου 64, που ξεκινάει από την τουριστική περιοχή στη Γερμασόγεια (στάση Pizza Hut) στις 9:15 π.μ. και καταλήγει στο Βοτανικό Κήπο Τροόδους, θεσπίστηκε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, με σκοπό τη διευκόλυνση των μετακινήσεων από και προς τα ορεινά. Το εισιτήριο με επιστροφή για κάθε επιβάτη είναι €3, ενώ ισχύει έκπτωση για κατόχους ειδικού δελτίου (συνταξιούχους, φοιτητές).

Το λεωφορείο 64 (που το ξεχωρίζει εύκολα κανείς, χάριν στις παραστάσεις από το δάσος Τροόδους που το κοσμούν εξωτερικά) περνά από την οδό Λεόντιου στις 9:30 π.μ. (Παλιό Νοσοκομείο) και περνά έξω από τις κοινότητες Άλασσα, Μονάγρι, Δωρός, Λάνεια, Τριμίκλινη, Μονιάτη, Πέρα Πεδί, Μαντριά, Κάτω Πλάτρες και Πλάτρες, όπου φτάνει στις 10:45. Στις Πλάτρες πραγματοποιεί στάσεις στο Sparti Rope Park, στο κέντρο του χωριού και στο Ψηλό Δέντρο, από όπου ξεκινούν τα μονοπάτια των Καληδονίων και του Πουζιάρη.

swipe gallery

Στάσεις στις Πλάτρες.

Στις 11:15 το λεωφορείο φθάνει στην πλατεία Τροόδους και συνεχίζει μέχρι τον Βοτανικό Κήπο, όπου κάνει στάση για 1 ώρα, για όσους θέλουν να περιηγηθούν στον χώρο. Επιστρέφοντας στην πλατεία Τροόδους, παραμένει εκεί μέχρι τις 4:15 μ.μ. (θερινή περίοδος: 1/5 - 30/9) ή 3:15 μ.μ. (χειμερινή περίοδος: 1/10 - 10/4), οπότε ξεκινά και πάλι την ίδια διαδρομή για την επιστροφή.

Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να σταματήσουν σε οποιοδήποτε από τα σημεία της διαδρομής, από όπου μπορούν να επιβιβαστούν ξανά, ώστε να επιστρέψουν στη Λεμεσό.

Όσοι αναζητούν μια διέξοδο στο πράσινο του Τροόδους, έχουν την επιλογή να αποφύγουν την τροχαία κίνηση, με μια φιλική στο περιβάλλον λύση. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων, εφόσον ο αποθηκευτικός χώρος του λεωφορείου δεν είναι πλήρης.

swipe gallery

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αρχική φωτογραφία: Nicolas Nicolaou Photography