A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Η Ποδαράτη Παρέλαση που χρωμάτισε τους δρόμους της πόλης

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε για άλλη 1 χρονιά η καθιερωμένη βραδινή Ποδαράτη Παρέλαση, σε συνεργασία του Δήμου Λεμεσού με τον Σύνδεσμο Φίλοι του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Η εκκίνηση της παρέλασης έγινε στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου η οποία και κατέληξε στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη παρέλαση να ξεχωρίζει από τις άλλες, είναι όπως προδίδει και το όνομα της, το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες διασχίζουν το κέντρο της πόλης με τα πόδια, ντυμένοι «Πελλόμασκες». Με κατεύθυνση το Κάστρο, εκατοντάδες καρναβαλιστές περπάτησαν την οδό Αγίου Ανδρέου, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο μπουλούκι που χαρακτηριζόταν από ζωντάνια και όρεξη για διασκέδαση.

Ο τερματισμός της Ποδαράτης έφερε την έναρξη ενός καρναβαλίστικου χορού, με τη «Χορωδία των Ονείρων» να ανεβάζει τους ρυθμούς της βραδιάς σε ένα ανατρεπτικό καρναβαλίστικο μουσικό πρόγραμμα, το οποίο παρέσυρε το πλήθος σε ξέφρενους χορούς. Διαγωνισμός Πελλόμασκας και Έξυπνης Μάσκας έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τις 3 καλύτερες αμφιέσεις να λαμβάνουν βραβεία.

Ανάμεσα στις Πελλόμασκες που ξεχώρισαν ήταν το ζευγάρι το οποίο εμπνευσμένο από τις τελευταίες παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις, ντύθηκε Donald Trump και Ivana Trump, φορώντας τα ίδια ρούχα από τη μέρα ορκομωσίας του νέου πλανητάρχη. Την παράσταση έκλεψε επίσης και το γνωστό ζευγάρι κούκλων Barbie και Ken, οι οποίοι πήραν ανθρώπινη μορφή και σουλατσάραν στους δρόμους της Λεμεσού.  

 

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;