1857

Η λευκή νύχτα που έφερε το πρώτο χιόνι στο Τρόοδος!

19/12/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένας ιδιαίτερα βροχερός Δεκέμβρης είχε αρχίσει να πλησιάζει στο τέλος του, χωρίς να υπάρχουν ακόμα σημάδια χιονιού. Αυτό άλλαξε ξαφνικά το βράδυ της 18ης προς της 19ης Δεκεμβρίου.

Οι πρώτες νιφάδες του φετινού χειμώνα άρχισαν να πέφτουν στο Τρόοδος. Την ίδια ώρα που η βροχή έπεφτε ασταμάτητη σε όλη σχεδόν την επαρχία Λεμεσού, στο Τρόοδος το χιόνι άρχισε να καλύπτει δέντρα, πλαγιές και δρόμους, εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο βουνό.

Η νυχτερινή χιονόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα η 19η Δεκεμβρίου να ξημερώσει με εικόνες από λευκά τοπία.

Αν και με καθυστέρηση, λοιπόν, το πευκοδάσος στολίστηκε χριστουγεννιάτικα και όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν τις πρώτες στιγμές της χιονόπτωσης στο Τρόοδος, είδαν τον «στολισμό» εν τη γενέσει. Τη νυχτερινή χιονόπτωση απαθανάτισε ο Σπύρος Ερωτοκρίτου, ενώ την εικόνα από το πρώτο λευκό πρωινό του φετινού χειμώνα συνέλαβε ο Τάσος Ιεροδιακόνου.