1375

Η αποθέωση της καλοκαιρινής βροχής μετεωριτών στη Λεμεσό!

13/08/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Καλοκαίρι χωρίς Περσείδες δε γίνεται. Αν, βέβαια, δεν απολαύσεις τις Περσείδες από το Τρόοδος και τα χωριά της ορεινής Λεμεσού, τότε είναι σα να μην τις είδες ποτέ. Το αστρικό φαινόμενο, που θεωρείται το πιο λαμπερό στην ιστορία της ανθρωπότητας, βρίσκεται στην κορύφωσή του πάντα στις 11 – 12 Αυγούστου, αλλά η φετινή βραδιά ήταν ακόμα πιο ξεχωριστή.

Με το φεγγάρι να απουσιάζει, κάνοντας ακόμα πιο σκοτεινό τον ουρανό και πιο ευδιάκριτο το φαινόμενο της βροχής μετεωριτών, πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την καθαρή ατμόσφαιρα του βουνού στην ορεινή Λεμεσό, για να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα. Επιλέγοντας τα πιο εντυπωσιακά σημεία, οι φωτογραφικές μηχανές απαθανάτισαν μοναδικές εικόνες από το μαγευτικό αυτό θέαμα.

Σε πολλά χωριά, από το Άρσος μέχρι την Κυπερούντα και τον Αμίαντο, διοργανώθηκαν συναντήσεις που επέτρεψαν στον κόσμο να παρακολουθήσει το φαινόμενο, παράλληλα με μουσικές εκδηλώσεις ή επιμορφωτικές δραστηριότητες. Για όσους δεν βρίσκονταν σε αυτές τις τοποθεσίες, όμως, οι εικόνες μεταφέρουν άρτια την εντύπωση που προκαλεί μια τέτοια εμπειρία στην ύπαιθρο της Λεμεσού.

swipe gallery