3693

Η Άμπελος: Ένα φιλόξενο, γραφικό καφενεδάκι στην ορεινή Λεμεσό που αξίζει να γνωρίσεις!

06/10/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Οι καφενέδες στα χωριά είναι χώροι συνάντησης και ο καφές με τα συνοδευτικά του πάνε παρέα με τα νέα της ημέρας, τα αστεία και την ξεκούραση. Ένα τέτοιο καφενεδάκι, με μια λίγο πιο σύγχρονη ματιά, άνοιξε πριν λίγο καιρό στη Βάσα Κοιλανίου, ο Σάββας, επιστρέφοντας ξανά στον τόπο του.

Δίπλα ακριβώς στην εκκλησία του χωριού, στη λιθόστρωτη πλατεία, όπου βρίσκονται και οι παλιοί καφενέδες της Βάσας Κοιλανίου, λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2018 το καφενείο η Άμπελος. Σε ένα χωριό της ορεινής Λεμεσού, περικυκλωμένο από ατελείωτους αμπελώνες, το καφενεδάκι αυτό διαθέτει ένα μενού με τις κλασικές παραδοσιακές επιλογές και με προϊόντα που μαρτυρούν την αμπελουργική παράδοση της περιοχής.

Πέρα από καλοψημένο, παραδοσιακό καφέ, λοιπόν, και τα σπιτικά, εποχιακά κεράσματα που τον συνοδεύουν, στο πολύχρωμο αυτό καφενεδάκι θα βρεις και τοπικά κρασιά και ζιβανία, αλλά και χειροποίητο παλουζέ, που τιμήθηκε δεόντως με το πρώτο ομώνυμο φεστιβάλ στη Βάσα. Το σίγουρο είναι ότι μια στάση εκεί σου χαρίζει κάτι από τη γαλήνη και την ομορφιά που χαρακτηρίζει την ύπαιθρο κάθε εποχή του χρόνου.

Τηλέφωνο: 99 348058