A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ακτή Κυβερνήτη

Είναι δικαιολογημένα μία από τις πιο γνωστές, αμμώδεις παραλίες στην Κύπρο και έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία για την καθαρότητα των νερών της. Η Ακτή Κυβερνήτη είναι ένας προορισμός που κρύβει πολλές, υπέροχες εκπλήξεις, αρκετές για να συγκινήσουν κάθε επισκέπτη, ό,τι κι αν ψάχνει: χαλάρωση, επαφή με τη φύση, άθληση, διασκέδαση, φαγητό και ποτό.

Η παραλία εμπίπτει στα κοινοτικά όρια του χωριού Πεντάκωμο, που βρίσκεται 20 χλμ ανατολικά της Λεμεσού. Πρόκειται για μια παραλία με ίση περίπου απόσταση από Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία, κάτι που την καθιστά ιδανικό προορισμό για πολλούς λάτρεις της θάλασσας. Η ποικιλομορφία που προσφέρουν οι 3 διαφορετικοί κόλποι, από την Palm Beach ανατολικά μέχρι την Ακτή Σοφρωνίου στα δυτικά της Ακτής Κυβερνήτη, αλλά και οι πολλοί μικρότεροι κόλποι, κρυμμένοι μέσα στα άσπρα βράχια, μπορούν να φιλοξενήσουν και αυτούς που ψάχνουν πιο κοσμοπολίτικο σκηνικό, αλλά και τους πιο μοναχικούς τύπους.

Τα λευκά βράχια, σαν κιμωλία, αποτελούν έναν από τους κυριότερους λόγους για να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή. Σμιλεμένα από τη θάλασσα, έχουν δημιουργήσει μεγάλες, λευκές πλατφόρμες πάνω στο νερό, κατάλληλες για ηλιοθεραπεία, εξερεύνηση ή και βουτιές στα καταγάλανα νερά. Στο δυτικότερο άκρο της ακτής, η παραλία αποκτά σχεδόν εξωτικό χαρακτήρα, με τη λεπτή, χρυσή άμμο, να συναντά το κρυστάλλινο νερό της θάλασσας.

Μη χάσεις την ευκαρία να παρακολουθήσεις έστω και 1 ηλιοβασίλεμα ή 1 ανατολή του ήλιου πάνω από τα άσπρα βράχια — το θέαμα είναι μοναδικό. Αν τύχει να παρευρεθείς σε κάποιο από τα beach parties που διοργανώνονται το καλοκαίρι, θα έχεις σίγουρα την τύχη να δεις και τη δύση, αλλά και την ανατολή!

Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη (από τον αυτοκινητόδρομο υπάρχει σηματοδοτημένη έξοδος προς την Ακτή Κυβερνήτη και οι πινακίδες κατευθύνουν τους επισκέπτες στα διαφορετικά εστιατόρια και cafe που βρίσκονται στους κόλπους), ενώ προσφέρει μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ, χώρων για φαγητό και ποτό, όπως επίσης και κατασκηνωτικό χώρο. Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στη διάθεση των λουόμενων κατά τις ώρες 11:00 – 18:00.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;