A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Γέφυρα Τρόζενας

Δυτικά της Λεμεσού, πάνω στους λόγους που οριοθετούν την επαρχία με τη γειτονική Πάφο, τα δείγματα ζωής είναι περιορισμένα, έως ανύπαρκτα. Την ίδια στιγμή, η μαγεία του τοπίου και ο αέρας μυστηρίου που ακολουθεί την ερημιά, δημιουργούν ένα μεγαλειώδες σκηνικό, που, συνήθως, λίγοι απολαμβάνουν.

Η Γερόβασα - Τρόζενα είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, 42 χλμ από τη Λεμεσό, αρκετά απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής, όπως Άρσος, Κισσούσα ή Ποταμιού. Το 1960 η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Τουρκοκύπριοι και, μετά τις συγκρούσεις, το χωριό αποδεκατίστηκε. Οι λιγοστοί, ηλικιωμένοι κάτοικοί του συνέχιζαν να ζουν πριν μερικές δεκαετίες ακόμα εκεί, αλλά σύμφωνα με την απογραφή του 2011 δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι.

Αυτό που συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον στην κοινότητα είναι η εντυπωσιακή, σιδερένια γέφυρα, η οποία συνδέει τις κοίτες του ποταμού πάνω από τον οποίο ευδοκιμούσε κάποτε η κοινότητα. Η γέφυρα, κατασκευασμένη επί Αγγλοκρατίας, με μηχανική, υλικά και σχεδιασμό που παραπέμπει στις συνήθεις επιλογές των βρετανών, είναι από τις λίγες που διατηρούνται – και μάλιστα σε χρήση – με αυτή τη μορφή.

Αυτοί που γοητεύονται από την εικόνα της, μέσα στην αγριάδα της περιοχής, ή απολαμβάνουν μια βόλτα στα ερείπια του χωριού δε χάνουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν. Όμως αυτοί που τολμούν το κάτι παραπάνω και την επισκέπτονται τη νύχτα, με την απόλυτη έλλειψη τεχνητού φωτός, απολαμβάνουν ένα σκηνικό που μόνο δέος και θαυμασμό προκαλεί.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.