A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Πάρκο ευκαλύπτων - Ποταμός Γερμασόγειας

Στην καρδιά του αστικού τοπίου της Λεμεσού, μπορείς να βρεις πράσινους πνεύμονες, όπως αυτός ο μικρός, αλλά πολύτιμος ευκαλυπτώνας. Με πανύψηλους ευκαλύπτους να ευδοκιμούν εκεί που κάποτε έρεε πλούσιο το νερό του ποταμού Άμαθου, αυτή η πράσινη γωνιά μέσα στην πόλη αποτελεί για αρκετό κόσμο χώρο άσκησης και χαλάρωσης.

 Ο ποταμός Άμαθος, συνώνυμος με το αρχαίο, μεγαλοπρεπές βασίλειο της Αμαθούντας (πρόγονο της σημερινής Λεμεσού), είναι γνωστός σήμερα ως ποταμός Γερμασόγειας, αφού οι κοίτη του διασχίζει τον δήμο αυτό. Έτσι, οι κάτοικοι της γύρω περιοχής (και όχι μόνο) έχουν βρει στην καταπράσινη αυτή κοίτη μια καθημερινή διέξοδο για βόλτες, τρέξιμο και περπάτημα, αλλά και αθλήματα, όπως τέννις, αφού στον χώρο υπάρχει και περιφραγμένο γήπεδο για  τον σκοπό αυτό.

Οι ευκάλυπτοι είναι δέντρα αειδαλή, που σημαίνει ότι πρασινίζουν την περιοχή καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, και προσφέρουν την σκιά τους κάθε εποχή. Πέρα από αυτό, όμως, είναι αρκετά γνωστές και οι ευεργετικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες. Εδώ και αιώνες, το έλαιο του ευκαλύπτου, που υπάρχει στα φύλλα του δέντρου, χρησιμοποιείται για να επουλώσει πληγές, να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα, για την καταπολέμηση της τερηδόνας, για την ενίσχυσης της συγκέντρωσης και αντιμετώπιση της υπνηλίας και πολλά ακόμα.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;