A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού (Πολεμίδια)

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ιδανική πρόταση για καθημερινές αποδράσεις από τη φασαρία της πόλης, το Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού είναι μια πανέμορφη όαση πρασίνου, σε μικρή απόσταση από την πόλη. Πρόκειται για μια έκταση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει πλούσια βλάστηση, με πεύκα, κυπαρίσσια, ευκάλυπτους, ελιές και χαρουπιές, όπως επίσης και θάμνους (σχινιές, και λαδανιές), αλλά και πολλά ακόμα είδη χαμηλής βλάστησης.

Απολαμβάνοντας μοναδική θέα ολόκληρης της πόλης της Λεμεσού, καθώς βρίσκεται σε ύψωμα, προσφέρει υπέροχα σημεία για χαλάρωση κοντά στη φύση, που είναι ό,τι πρέπει για καθημερινές αποδράσεις, λόγω της εγκύτητας στο αστικό κέντρο. Στον χώρο αυτό λειτουργεί αναψυκτήριο, όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας καφέ και σνακ, κάτω από όμορφα, ξύλινα κιόσκια, δίπλα σε μια μεγάλη παιδική χαρά για στιγμές διασκέδασης κάθε ώρα της ημέρας.

Μέσα στο πάρκο έχει δημιουργηθεί ένα κυκλικό μονοπάτι, που επιτρέπει στους επισκέπτες του να διασχίσουν όλη την έκτασή του, περπατώντας σε δρομάκια που πλημμυρίζουν αρώματα και χρώματα. Από τις πρόσφατες προσθήκες στις διευκολύνσεις που προσφέρει το πάρκο είναι και ο ποδηλατόδρομος, που κινείται παράλληλα με το μονοπάτι, στρωμένος με άσφαλτο, ώστε να μπορεί κανείς να απολαμβάνει άνετες και ασφαλείς βόλτες μέσα στο πράσινο.

Τον εκδρομικό χώρο με τα ξύλινα κιόσκια (όπου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς) μπορεί κανείς να τον επιλέξει για χαλαρό πικ — νικ μέσα στη φύση, για πάρτι με φίλους και οικογένεια ή ακόμα και για γαμήλιες εκδηλώσεις, αφού εκεί λειτουργεί και η εκκλησία της Παναγίας της Γλυκιώτισσας.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.