Εσύ ξέρεις τι συμβολίζουν τα 17 γλυπτά στο παραθαλάσσιο πάρκο του μόλου;

Σύστημα πληροφόρησης Infopoint εγκαθιστά στις αρχές Απριλίου ο Δήμος Λεμεσού στο Πάρκο Γλυπτικής, σε συνεργασία με την κυπριακή εταιρεία Blupath Ltd. Το σύστημα πληροφόρησης θα συνδυάζει πινακίδες με περιγραφές στα ελληνικά και στα αγγλικά, αλλά και ψηφιακή ξενάγηση με τη χρήση barcodes.

Το σύστημα αποτελείται από 10 πινακίδες, τοποθετημένες κατά μήκος του Πάρκου Γλυπτικής, με κείμενα από τη Δρα Νάτια Αναξαγόρου, Προϊσταμένη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, και οπτικό υλικό του φωτογράφου Βάσου Στυλιανού. Με τη χρήση ενός καινοτόμου προγράμματος «έξυπνης επικοινωνίας», οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη μοναδική εμπειρία μιας διαδραστικής ξενάγησης σε ένα από τα σημαντικότερα έργα πολιτιστικής υποδομής στην πόλη.

Έτσι, το κοινό αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο περιεχόμενο του πάρκου γλυπτικής, το οποίο προέκυψε μετά από 3 Συμπόσια Γλυπτικής, το 1999, το 2000 και το 2001, με καλλιτέχνες από το διεθνή χώρο, την Ελλάδα και την Κύπρο, που προσέφεραν 17 γλυπτά φτιαγμένα από τοπική πέτρα, μέταλλο, ανοξείδωτο χάλυβα, ενισχυμένο σκυρόδεμα, neon-light και μάρμαρο.

Το Infopoint σχεδίασε, υλοποίησε και εγκατέστησε η εταιρεία Blupath, ως προσφορά προς το Δήμο Λεμεσού, με τη στήριξη της Cyta, που είναι ο κύριος τεχνολογικός χορηγός. Τα σημεία συνδυάζουν μια σειρά ενσωματωμένων τεχνολογιών συνδεσιμότητας (RFID, e-bar codes, dynamic URL και Bluetooth Eddystone) που επιτρέπουν τη λήψη ενημερωτικού υλικού κατευθείαν στο κινητό του επισκέπτη. Το έργο στηρίζουν επίσης οι εταιρείες Askanis Group of Companies, Medochemie και Remedica.

Φωτογραφίες: Ψηφιακό Αποθετήριο Κυψέλη, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

swipe gallery


10718