Ένας «πράσινος» πύργος με 240 τ.μ. φωτοβολταϊκών, σχεδιάστηκε για τη Λεμεσό!

01/11/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε προτεραιότητα αναδεικνύεται η υιοθέτηση ενεργειακής επάρκειας μέσω εναλλακτικών πηγών ενέργειας για νέες, μεγάλες αναπτύξεις που σχεδιάζονται για τη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, σύμπλεγμα ψηλών κτιρίων που έχει σχεδιαστεί από το γραφείο PPA Architects στη Λεμεσό, μεταξύ άλλων βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, προβλέπεται να είναι σε θέση να φιλοξενήσει φωτοβολταϊκό σύστημα, ικανό να καλύψει σημαντικό μερίδιο των ενεργειακών του αναγκών.

Πρόκειται για την ανάπτυξη με το όνομα Total Towers, η οποία θα φιλοξενεί φωτοβολταϊκά πλαίσια σε μια επιφάνεια με συνολική έκταση 240 τ.μ. Το σύστημα αυτό θα είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ισχύος 30 kW ανά ώρα, που μεταφράζεται σε 240 kW ανά ημέρα. Αυτή η πρόνοια αποσκοπεί στο να αξιοποιήσει τις μεγάλες επιφάνειες της ανάπτυξης, ώστε να περιορίσει τις ενεργειακές της ανάγκες, στην κατεύθυνση που θέτουν και οι αποφάσεις της ΕΕ για περιορισμό της ρύπανσης και αντιμετώπιση της εξάντλησης των ορυκτών πηγών ενέργειας.

Η αξιοποίηση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών εντάσσεται στο σχεδιασμό των ψηλών κτιρίων, προκειμένου να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ανάπτυξη, έχει σχεδιαστεί με τέτοια χαρακτηριστικά και υλικά, ώστε να κατατάσσεται σε στο Επίπεδο Α, της κατάταξης με κριτήριο την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να μειώσει την κατανάλωση για κλιματισμό κατά 40%, για θέρμανση επίσης κατά 40% και για θέρμανση νερού κατά 75%. Επιπρόσθετα, το κτίριο προβλέπεται, σύμφωνα με το σχέδιό του, να φωτίζεται μέσω λαμπτήρων LED με μικρή κατανάλωση, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή νυχτερινή εικόνα στην ακτογραμμή της Λεμεσού.

Οι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη αυτή είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά αυτή η οικολογική προσέγγιση είναι σαφώς προς μια θετική κατεύθυνση.

swipe gallery

1350