20798

Ένας πεζόδρομος στη Λεμεσό, βγαλμένος από παραμύθι!

26/03/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Είναι ένα μονοπάτι βγαλμένο, λες, από παραμύθι. Αυτός ο πλακόστρωτος πεζόδρομος βρίσκεται λίγο ανατολικότερα από εκεί που άκμασε η αρχαία πόλης της Αμαθούντας. Εκεί σήμερα, ένας νέος πολιτισμός αφήνει το στίγμα του, αποθεώνοντας την ίδια μοναδική θέα στο γαλάζιο.

Το μονοπάτι αυτό σε παίρνει από τη Δύση στην Ανατολή κι από το σήμερα στο χθες, ψιθυρίζοντάς σου υπέροχες ιστορίες σε κάθε βήμα. Από τη μία, όμορφες μονοκατοικίες με κήπους και μπαλκόνια που κοιτάζουν τον ορίζοντα. Από την άλλη η θάλασσα, που ομορφαίνει τον τόπο και γαληνεύει τους ανθρώπους του εδώ και αιώνες. Διασχίζοντας τη μικρή αυτή απόσταση, κάτι λιγότερο από 1 χιλιόμετρο, απολαμβάνεις μια σαγηνευτική παλέτα χρωμάτων που σε γαληνεύει. 

Τον πεζόδρομο στολίζουν γιασεμιά, καταπράσινοι θάμνοι, λευκές και φούξια βουκαμβίλιες. Στο φόντο, η πλαγιά που κατηφορίζει προς τη θάλασσα απλώνεται ξανθιά το καλοκαίρι, καταπράσινη το χειμώνα και την άνοιξη. Κυρίαρχος η ησυχία - οι ήχοι λιγοστοί: το θρόισμα των φύλλων, κάποια πουλιά να τιτιβίζουν, ίσως κι η βοή της θάλασσας, αν την πετύχεις φουρτουνιασμένη. Οι εικόνες που σε συντροφεύουν σε αυτή τη διαδρομή είναι η απόδειξη ότι δεν επιλέχθηκε τυχαία η τοποθεσία αυτή στην αρχαιότητα.

Σχετικα

Περνώντας, βλέπεις κι αισθάνεσαι όσα έκαναν τόσο λαμπερό και ξακουστό το βασίλειο της αρχαίας πόλης και νιώθεις τυχερός που μπορείς να απολαμβάνεις αυτό το μεγαλείο καθημερινά. Μια πρωινή βόλτα στον πεζόδρομο, με τις υπέροχες λάμψεις από το φως της ανατολής, είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική. Για την απόλυτη  χαλάρωση, επισκέψου τον πεζόδρομο κατά τη δύση.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.