A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Ένας πεζόδρομος στη Λεμεσό, βγαλμένος από παραμύθι!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα μονοπάτι, βγαλμένο, λες, από παραμύθι, ο πλακόστρωτος πεζόδρομος, με μια σαγηνευτική παλέτα χρωμάτων, βρίσκεται λίγο ανατολικότερα από εκεί που άκμασε η αρχαία πόλης της Αμαθούντας. Εκεί σήμερα, ένας νέος πολιτισμός αφήνει το στίγμα του, αποθεώνοντας την ίδια μοναδική θέα στο γαλάζιο.

Το μονοπάτι αυτό σε παίρνει από τη Δύση στην Ανατολή κι από το σήμερα στο χθες, ψιθυρίζοντάς σου υπέροχες ιστορίες σε κάθε βήμα. Από τη μία, όμορφες, καινούριες μονοκατοικίες με κήπους και μπαλκόνια που βλέπουν τον ορίζοντα. Από την άλλη η θάλασσα, που ομορφαίνει τον τόπο και γαληνεύει τους ανθρώπους του, εδώ και αιώνες. Διασχίζοντας τη μικρή αυτή απόσταση, κάτι λιγότερο από 1 χλμ, ο χρόνος σταματά για να παρατείνει την αγαλλίαση.

Τον πεζόδρομο στολίζουν γιασεμιά, καταπράσινοι θάμνοι, λευκές και φούξια βουκαμβίλιες. Στο φόντο, η πλαγιά που κατηφορίζει προς τη θάλασσα απλώνεται ξανθιά το καλοκαίρι, καταπράσινη το χειμώνα και την άνοιξη. Κυρίαρχος η ησυχία - οι ήχοι λιγοστοί: το θρόισμα των φύλλων, κάποια πουλιά να τιτιβίζουν, ίσως κι η βοή της θάλασσας, αν την πετύχεις φουρτουνιασμένη.

Αυτή η υπέροχη διαδρομή είναι η απόδειξη ότι οι λόφοι αυτοί δεν επιλέχθηκαν τυχαία στην αρχαιότητα. Περνώντας, βλέπεις κι αισθάνεσαι όσα έκαναν τόσο λαμπερό και ξακουστό το βασίλειο της αρχαίας πόλης, και νιώθεις τυχερός και ευγνώμων, που μπορείς να απολαμβάνεις αυτό το μεγαλείο καθημερινά.

Προτίμησε μια αναζωογονητική, πρωινή βόλτα, με τις υπέροχες λάμψεις από το πρώτο φως του ήλιου. Για την απόλυτη  χαλάρωση, επισκέψου τον πεζόδρομο κατά τη δύση. Όσο για τις χειμωνιάτικες μέρες, η θέα της θάλασσας και του ουρανού από εκεί, είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Δες εδώ το βυθισμένο λιμάνι της Αμαθούντας, τη «μικρή Ατλαντίδα» της Λεμεσού.

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.