3671

Ένα ιδιαίτερο bar στην ορεινή Λεμεσό, κτισμένο γύρω από πεύκο!

04/12/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην ορεινή Λεμεσό, βρίσκεται ένα ιδιαίτερο μπαρ, κομμάτι του πρώτου ξενοδοχείου της Κύπρου που βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία. Η ιδιαιτερότητα του χώρου έγκειται τόσο στην ιστορικότητά του, όσο και στο γεγονός ότι χτίστηκε γύρω από ένα παμπάλαιο πεύκο του δάσους των Πλατρών.

Το New Helvetia είναι η συνέχεια του ξενοδοχείου που δημιούργησε το 1929 ο Νικόλας Κυπριώτης στις Πλάτρες. Η κόρη του, Λητώ, ανέλαβε να το επεκτείνει και ο χώρος του μπαρ ήταν από τις προσθήκες που αναβάθμισαν το ξενοδοχείο, γύρω στη δεκαετία του 1980. Το κτίριο, βέβαια, είναι περιτριγυρισμένο από πεύκα και ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε την επέκταση, απαιτούσε να κοπούν κάποια. Η Λητώ, που μεγάλωσε παράλληλα με το δάσος, ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία με τον αρχιτέκτονα δε θα προχωρούσε, αν δεν διατηρούνταν τα δέντρα αυτά.

Η οικογένεια συνεχίζει να διαχειρίζεται το ξενοδοχείο μέχρι σήμερα, διασώζοντας σε αυτό κομμάτια μιας ιστορικής πορείας 100 περίπου χρόνων. Στο μπαρ του ξενοδοχείου, βρίσκει κανείς πολλά από αυτά, αφού τα περίτεχνα, ξύλινα έπιπλα αποτελούν αποκλειστική εισαγωγή του παππού Νικόλα Κυπριώτη από τη Βιέννη.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του μπαρ σήμερα, είναι η υπέροχη θέα που απολαμβάνει κανείς από το μπαλκόνι του, όπου έχει εγκατασταθεί και τηλεσκόπιο για ευκολότερη παρατήρηση.