A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εκδρομικός χώρος «Πάρκο κολοκασιού» (Πελένδρι)

Αφήνοντας πίσω σου το όμορφο χωριό Πελέντρι και ανηφορίζοντας προς τον Αμίαντο και τα υπόλοιπα χωριά του Τροόδους, θα βρεις ένα περιποιημένο και σκιερό πάρκο, στην κοίτη του ποταμού, που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για όποιον αγαπά τη φύση της περιοχής. Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι ντόπιοι το ξέρουν ως Πάρκο του Κολοκασιού.

Είναι ένα καταφύγιο για κάθε εποχή και για κάθε περίσταση, αφού, παρά τη σχετικά μικρή του έκταση, διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, ενώ το σκηνικό με τα ψηλά πλατάνια τριγύρω είναι εκπληκτικό. Μεγάλο προσόν της τοποθεσίας είναι και η βρύση με πόσιμο νερό που έρχεται κατευθείαν από πηγή στο βουνό. Το νερό αυτό, κατόπιν σχετικών εξετάσεων, θεωρείται ότι είναι ένα από τα καλύτερα σε όλη την Κύπρο.

Ο χώρος διαθέτει και εγκαταστάσεις αναψυκτήριου, όπως επίσης και λαμπτήρες φωτισμού, αφού κατά τη θερινή περίοδο λειτουργεί κουζίνα που προσφέρει φαγητό στους  επισκέπτες. Πέρα από την καλοκαιρινή περίοδο, όμως, ο χώρος αυτός, 2 – 3 λεπτά από το χωριό, είναι μια εξαιρετική επιλογή και για το φθινόπωρο, όταν τα χρυσοκόκκινα φύλλα των πλατάνων πέφτουν και σχηματίζουν ένα πλούσιο «χαλί» κι ένα σχεδόν μαγευτικό σκηνικό.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;