Εικόνες λευκής μαγείας: Φοινί, Όμοδος, Λουβαράς, Κοιλάνι, Κυπερούντα και όχι μόνο!

28/01/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Εκεί που η ύπαιθρος είχε αρχίσει να πρασινίζει, ευνοημένη από τις τελευταίες βροχές, το λευκό ήρθε για να γίνει και πάλι ο απόλυτος κυρίαρχος. Το χιόνι έφθασε φέρνοντας μαζί του και την πιο κρύα μέρα του χειμώνα, και στολίζοντας ακόμα και τις κοινότητες που βλέπουν πιο σπάνια νιφάδες.

Από το Φοινί που βρίσκεται στα 900 μέτρα υψόμετρο, μέχρι το Όμοδος στα 810 μέτρα, πολλές κοινότητες της Λεμεσού ντύθηκαν στα λευκά, με τους κάτοικους να απολαμβάνουν ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς. Οι φωτογραφίες που έρχονται από το Λουβαρά στα 850 μέτρα υψόμετρο, το Κοιλάνι στα 820 με τους χιονισμένους αμπελώνες, αλλά και την Κυπερούντα στα 1200 μέτρα, που κατακλύστηκε και πάλι από φρέσκο χιόνι, αποδεικνύουν ότι το κύμα του χιονιά, έφερε αφόρητο ψύχος και ταλαιπωρία για κάποιους, αλλά και μοναδικές απολαύσεις.

Κάποιοι αναγκάστηκαν να κλειστούν στο σπίτι, δίπλα στο τζάκι και να αναβάλουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, άλλοι κινδύνεψαν να αποκλειστούν κατά την εκδρομή τους στο Όμοδος, όμως η εικόνα τους αποζημίωσε τελικά όλους. Άλλωστε οι φωτογραφίες που γέμισαν το διαδίκτυο αποδεικνύουν τον ενθουσιασμό με τον οποίο όλοι υποδέχθηκαν το χιόνι.

Φωτογραφίες: n_ikol1994, dominika.prazmowska, mariosmixail1_, vlassides winery

swipe gallery

1864