Δράση για 20.000 νέα δέντρα στα δάση της Κύπρου ξεκινάει από τη Λεμεσό!

Με νωπές τις θύμησες, 1 χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Σολέας, που άφησε πίσω της αποκαΐδια και μια μεγάλη οικολογική καταστροφή, οι πυρκαγιές συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τον τόπο μας. Η ανάγκη για αναδάσωση και προστασία των φυσικών πνευμόνων φαντάζει απαραίτητη και η ομάδα της GreenCyprusCom από τη Λεμεσό έχει ήδη αρχίσει να προωθεί το φιλόδοξο στόχο για φύτευση 20.000 νέων δέντρων.

Κάτοικοι της Λεμεσού, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, ανταποκρίνονται ήδη στο κάλεσμα για την υιοθεσία ενός δέντρου, κάτι το οποίο θα συμβάλει στην καμπάνια για να πρασινίζει ολοένα περισσότερο ο τόπος μας, χρόνο με το χρόνο. Αρκετές από τις εκδηλώσεις αναδάσωσης που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη Λεμεσό, καλώντας όσους υιοθετούν δέντρα να μοιραστούν την εμπειρία της αναγέννησης του δάσους.

Η καμπάνια για φύτευση, αλλά και φροντίδα των δέντρων για τα επόμενα 3 χρόνια, αποτέλεσε αφορμή και για την έναρξη της συνεργασίας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τον όμιλο εταιρειών Yiatros, μεταξύ άλλων φορέων και εταιρειών, με στόχο να προστατευθούν τα δάση και να επιτευχθεί η μακροχρόνια, βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η ΜΚΟ GreenCyprusCom, προχωρά ήδη στη φύτευση 20 νέων δενδρυλλίων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν με την GreenCyprusCom στο 96 066 781.

swipe gallery


5325