Δημοτικό Μουσείο – Αρχείο Σόλωνα Μιχαηλίδη

08/06/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Τα μουσικά έργα, η πολύτιμη βιβλιοθήκη και το σπάνιο αρχείο του μουσουργού Σόλωνα Μιχαηλίδη στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτήριο στην καρδιά της Λεμεσού. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται χειρόγραφα του, προσωπικά του αντικείμενα και οικογενειακά κειμήλια. 

Ο Σόλων Μιχαηλίδης υπήρξε μία διεθνής φυσιογνωμία και με το έργο του κατέκτησε μία αξιοζήλευτη θέση στην παγκόσμια ιστορία της μουσικολογίας. Άφησε ένα πλούσιο έργο συμφωνικής μουσικής, μία όπερα, οργανική μουσική, χορωδιακή, μουσική δωματίου και τραγούδια. Πολλά έργα του, κυρίως συμφωνικά, έχουν εκτελεστεί στην Ευρώπη (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Ρουμανία), την Αμερική και την Ασία.

Στο χώρο του μουσείου διεξάγεται κάθε 2 χρόνια ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Μουσικής Σόλωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος καθιερώθηκε στη μνήμη του σπουδαίου αυτού μουσικού. 
 
Τηλέφωνο: 99662024
Διεύθυνση: Οδός Aχαιών, Λεμεσός
http://smichaelidis.com/index.html 

 

 

swipe gallery


swipe gallery

5835