Δημοτική Πινακοθήκη

15/02/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές της σύγχρονης κυπριακής τέχνης. Περιλαμβάνει έργα σημαντικότατα για την ιστορία της τέχνης στον τόπο μας. Στεγάζει κυπριακή τέχνη που αρχίζει από τους πρωτεργάτες και τους πρώτους δασκάλους και εκτείνεται μέχρι τους εικαστικούς δημιουργούς των ημερών μας.

Ο χώρος φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς νεότερων κύπριων καλλιτεχνών, που καλύπτουν τόσο τις παλαιότερες νατουραλιστικές τάσεις, όσο και τις σύγχρονες αντιλήψεις της ζωγραφικής.

Υπάρχουν σήμερα περίπου 600 έργα τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δημιουργίας (ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, κατασκευές με μικτά υλικά κ.α).

Τηλέφωνο: 25586212
 Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου, 3105 Λεμεσός

swipe gallery


swipe gallery

6587