Δημόσιο Πάρκο & Ζωολογικός Κήπος

26/06/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Δημόσιο πάρκο, όπως επίσης και ο Ζωολογικός Κήπος της Λεμεσού, αποτελούν ορόσημα της πόλης εδώ και δεκαετίες. Είναι ο ιδανικός οικογενειακός χώρος στην καρδιά της πόλης που προσφέρεται για περπάτημα, παιχνίδι και καφέ. 

O Ζωολογικός Κήπος δημιουργήθηκε το 1909 και φιλοξενούσε κυρίως πουλιά. Ένα τυχαίο γεγονός το 1954 ήταν η απαρχή του Ζωολογικού Κήπου, όπως την θυμούνται οι περισσότεροι. Μια Λεμεσιανή, η κυρία Γρηγοράσκου, δώρισε τότε το κατοικίδιο πιθηκάκι της για τον εμπλουτισμό του Ζωολογικού πάρκου. Την ακολούθησαν κι άλλοι δωρητές, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός ο Τζων Γουίλκς που δώρισε ένα ελεφαντάκι, τη γνωστή σε όλους τους Λεμεσιανούς, Τζούλη.  Από το 1956 και μετά ο Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού λειτουργούσε προσφέροντας θέαμα με μεγάλα ζώα (λιοντάρια, αρκούδες, ζέβρες) τα οποία ήταν κυρίως δωρεές. 

Μετά την ανακατασκευή του το 2014, ο Ζωολογικός Κήπος μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο πολυχώρο επιμορφωτικής βόλτας για Λεμεσιανούς και μη. Είναι φτιαγμένος όμορφα και απολύτως φυσικά, αφού για την ανακατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ξύλο, χώμα και γυαλί, και εμπλουτισμένος με μικρότερα, άκρως ενδιαφέροντα, ζώα. Στο χώρο έχει δημιουργηθεί και μία πολύ γραφική καφετέρια, όπως επίσης και παιδότοπος. Και όλα αυτά, με θέα τη θάλασσα. 

Το Δημόσιο πάρκο φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορα γεγονότα, φεστιβάλ και παζαράκια (κυρίως με φιλανθρωπική δράση) με σημαντικότερο από όλα, το μεγάλο 10ημερο πάρτι της Γιορτής του Κρασιού. 

Στο Δημόσιο πάρκο στεγάζεται επίσης και το Κηποθέατρο, χωρητικότητας 1800 ατόμων, στο οποίο ανεβάζονται παραστάσεις και συναυλίες καθ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. 

swipe gallery


9618